Gaziantep'te İnovasyon Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
GÜNDEMGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların inovatif fikirlere yönelik yatkınlığını arttırmak amacıyla Türkiye’de ilk defa sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen inovasyon yarışmasında derece alan isimler belli oldu. Düzenlenen “Çocuk İnovasyon Yarışması Ödül Töreni” ile ödüller sahiplerini buldu.
Büyükşehir Belediyesi Ekonomik Gelişim Ar-Ge ve İnovasyon Daire Başkanlığınca geleceğin söz sahipleri olacak çocuklar için pandemi sürecinde evlerindeki boş vakti nitelikli kılmak adına sosyal medya üzerinden organize edilen yarışmada ilk üçe giren yarışmacılar için Onat Kutlar Konferans Salonu’nda “Çocuk İnovasyon Yarışması Ödül Töreni” düzenlendi. Törende; Zeynep Moschini icat ettiği “Ayakkabı Dezenfektan Aleti” ile birinci olurken Çınar Aydoğdu “Deniz Süpürgesi”yle ikinci, Kağan Çiftçi de “Uzay Asansörü”yle 3’üncü sıraya yerleşerek ödüllerine kavuştu.
Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Ekonomik Gelişim Ar-Ge ve İnovasyon Daire Başkanı Dr. Meryem Arslan, sosyal medya üzerinden yaptıkları inovasyon yarışmasının Türkiye’de bir ilk niteliği taşıdığını belirterek, şunları aktardı: “Hedefimiz, çocukların inovatif fikirlere yatkınlığını arttırmaktı. Sürekli olarak çocukların inovatif düşünmesini sağlamak istiyoruz. İnovasyon yurt dışında kabul gören ve olması istenen bir etkinlik. İnovasyon ülkemizde uygulanması zor bir süreci içinde barındırıyor. Siz çocukların bu süreçte hiçbir şekilde vazgeçmemesi gerekiyor. Ebeveynlerin de bu noktada çocuklarını desteklemesi lazım. Ben 20 yıldır inovasyonu uygulayan bir bireyim. Bu isteğimden hiçbir zaman vazgeçmedim, siz de vazgeçmeyin. Her zaman icat çıkaran çocuklar olun.”
Töreninin ardından Büyükşehir Belediyesi Ekonomik Gelişim Ar-Ge ve İnovasyon Daire Başkanı Dr. Meryem Arslan derece alan çocuklarla fotoğraf çektirdi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.