Gaziantep Zulüm Gören İnsanların Sesi Oluyor
GÜNDEMGaziantep Büyükşehir Belediyesi, Filistin halkı başta olmak üzere dünyada zulüm gören insanların sesi olmak amacıyla Gaziantep Üniversitesi’nde yaklaşık 200 kişinin katılımıyla “sesSİZolun” sloganının yer aldığı pankartlar açarak 10 dakikalık bir eylem gerçekleştirdi, dünyaya çağrıda bulundu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı tarafından eziyet gören insanların acılarını dünya toplumlarına duyurmak, yaşanan zulme sessiz kalmamalarını sağlamak için Gaziantep Üniversitesi’nde farkındalık eylemi düzenlendi. Öğrenci toplulukları ve kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 200 kişinin bulunduğu eylem etkinliğinde katılımcılar yüzlerinde siyah maskeler ve ellerinde “Filistin’e özgürlük”, “Dünya Zulme Sessiz Kalma” yazılı dövizlerle dünyaya sesini duyurdu.
CEYLAN: NEREDE BİR MAZLUM VARSA ONA SES OLALIM
Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Koordinatörü Ömer Faruk Ceylan, vicdanı olan herkese seslendiklerini belirterek, Gaziantep’te bulunan sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerde bulunan öğrenci toplulukları ile dünyanın herhangi bir yerinde insanların zulüm görmesine karşı dünya toplumlarının sessizliğine ‘sesSİZolun’ sloganıyla karşılık verdiklerini söyledi.
Ceylan sözlerini şöyle tamamladı: “Dünya devletleri başta olmak üzere dünyada faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına sesleniyoruz. Gelin dünyada yaşanan eziyetin zulmün sesi olalım. Sesi olalım ki yarın çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakalım. Hırslarımızı bir kenara bırakalım. Etnik unsurumuzu, dinimizi kısacası farklılıklarımızı bir yere bırakalım. Nerede bir mazlum varsa ona hep beraber ses olalım.”
Farkındalık eyleminin sonunda katılımcılar ellerindeki balonlarla zulüm gören dünya insanlar için gökyüzüne balon bıraktı.
Öte yandan 25 Mayıs Salı( bugün) akşam saat 21.00’da #sesSİZolun hasthagi ile zulüm ve eziyetle karşı karşıya kalan insanlara destek olunacak.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.