© Haber Hanesi 2014 - 2025

Gaziantep Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Projesi Ödül Aldı

İstanbul’da düzenlenen 6’ncı Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İstasyon Mahallesi Projesi’yle “En İyi Sanayinin Uzaklaştırılması Dönüşüm Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye” ödülünü aldı.

Büyükşehir Belediyesi, başkan Fatma Şahin döneminde hayata geçirdiği projelerle ulusal ve uluslararası ödüllere adeta ambargo koydu. Modern şehircilik anlayışı kapsamında uygulamaya alınan kentsel dönüşüm projesi, Büyükşehir’in ödüller koleksiyonunda yerini aldı.

"Kentsel Stratejiye Dayalı Dönüşüm" ana temasıyla Fairmont Quasar Hotel’de 6’ncı Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi toplandı. Kongrede, Büyükşehir Belediyesi’ne “En İyi Sanayinin Uzaklaştırılması Dönüşüm Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye” ödülü verildi.

Belediyeler ve inşaat sektörünün yoğun ilgi gösterdiği kongrede, “Kentsel Dönüşüm Başarı ve Teşvik” ödülleri sahiplerini buldu. Jüri üyelerince yapılan değerlendirme sonrasında, “En İyi Sanayinin Uzaklaştırılması Dönüşüm Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye Ödülü” dalında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İstasyon Mahallesi Projesi’yle teşvik ödülüne layık görüldü. Ödül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İrem Elbeyli’ye takdim edildi. Türkiye’nin ilk ve tek ulusal kongresi olma özelliği taşıyan Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde, kentsel dönüşüm her yönüyle ele alındı.

İstasyon Mahallesi Projesi çerçevesinde, 58 hektarda uygulanacak kentsel dönüşümden, 6 bin 370 nüfus etkilenecek, 1727 bina dönüşüme girecek. Bölgede ikamet eden vatandaşlara; nitelikli konut alanları sunularak, yüksek yapı kalitesi, sosyal donatılarla daha yaşanabilir bir bölge oluşturulacak.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER