© Haber Hanesi 2014 - 2025

Gazeteci Bedir Acar Köşesinde “Yedi Güzel Adam’ın Maraş’ını” Anlattı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yayıma hazırlanan Yedi Güzel Adam’ın Maraş’ı adlı eseri köşe yazısına taşıyan Gazeteci Bedir Acar satırlarında, “Yedi Güzel Adam olarak anılan bu isimlerin ortak bir özelliği daha var: Kahramanmaraş'tan yollarının geçmiş veya Maraş'ın atmosferinden beslenmiş olmaları” ifadelerine yer verdi.

Akşam Gazetesi Yazarı Bedir Acar, köşe yazısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yayıma hazırlanan “Yedi Güzel Adam’ın Maraş’ı” adlı eseri değerlendirdi. Satırlarında Kahramanmaraş’ın Türk Edebiyatı tarihinde müstesna bir yeri olduğunu ifade eden Acar, Kültür Yayınları’ndan da övgüyle bahsetti. Köşe yazısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’den, “İnsan, kalbine doğduğu toprakların çocuğudur; kalbine doğduğu toprakların güneşiyle ısınır da içinin buzlarını çözer. Yersiz/yurtsuzluk insan için çürütücü bir durum olur” alıntısına yer veren Acar kültür sanat dostlarına, “Bir kitap var elimde; içine doğulan, havası solunan toprakların, renklerin, kokuların, insanda bıraktığı izlere, etkilere dair çok şey anlatan... Kitabın sarı zemin kapağında yedi güzel adam sureti... Her biri edebiyatımızın parlayan yıldızları” cümleleriyle seslendi. 

 

Edebiyatın Başkenti Vurgusu

İncelemesinde kitabın içeriğine de vurgu yapan Acar, “Aynı zamanda, bizzat yedi güzel adamın kaleminden çıkma, Maraş üzerine, ya da içinden Maraş geçen yazıları da yine kitabın sayfaları arasında. Kitabın bir başka güzel yanı da yedi güzel adamın birbirlerinin edebiyat ve düşünce evrenine dair düşüncelerini kaleme aldıkları metinleri de içeriyor olması” ifadeleriyle izlenimlerini paylaştı. Gazeteci Acar ayrıca, “Yedi Güzel Adam olarak anılan bu isimlerin ortak bir özelliği daha var: Kahramanmaraş'tan yollarının geçmiş veya Maraş'ın atmosferinden beslenmiş olmaları” diyerek şehrin Türk Edebiyatı’ndaki yerine dikkatleri çekti.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER