Fırınlar Açık ! Peki Ekmekleri Kim Alacak !
GÜNDEMSokağa çıkma yasağından istisna sayılacak iş yerleri içinde fırınlar da var ancak bu fırınlardan vatandaş alışveriş yapamayacak.
İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 31 ilde sokağa çıkma yasağı sonrası ekmek üretiminde bulunan fırın ve unlu mamül ruhsatlı iş yerlerinin açık olacağı belirtildi.Fakat karardaki bu madde bu iş yerlerinden kimlerin alışverişi nasıl yapacağı şeklinde bir soruyu gündeme getirdi.
Sokağa çıkma yasağı kapsamında kapatılan market ve bakkallara ekmek veremeyecek olan fırınlar 48 saat boyunca yaptıkları ekmekleri nasıl satacağı konusunda yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi
Bazı fırıncılar evlere servis yapacağı konusunda sosyal medya hesaplarından bilgi verse de yetkililerden bu konuya dair bir açıklama henüz gelmedi.
Bakanlık sokağa çıkma yasağından istisna olan kişileri şu şekilde açıklamıştı:
- Bu genelgenin (2) numaralı başlığında yer alan "Açık Olacak İş yeri, İşletme ve Kurumlarda" yönetici, görevli veya çalışanları,
- TBMM çalışanları,
- Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar,
- Acil çağrı merkezler çalışanları,
- Birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar,
- Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb.kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar,
- Ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar,
- Gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar,
- Yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanları,
- PTT, kargo ve su dağıtım şirketi çalışanları,
- Demirçelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten iş yerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan
- Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar,
- Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar,
- Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar"
NOT: ( Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Mahallesinde bazı fırıncı esnafı evlere ekmek servisi yapacağını açıkladı. )
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.