© Haber Hanesi 2014 - 2025

Fatih’teki Uluslararası Dergi Günlerinde Özel Ödül Kahramanmaraş'ın Oldu

Fatih Belediyesi ve Dünya Dergiler Birliği (DERGİBİR) işbirliğinde Tarihi Sirkeci Garı’nda düzenlenen 12. Uluslararası Dergi Günlerikapsamında “Belediye Dergiciliği Özel Ödülü” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Bir hafta boyunca Kültür Yayınları’nın okuyucuyla buluştuğu etkinlikte; Yitiksöz, Evelahir ve Müşterek Dergileri edebiyat çevrelerinden beğeni topladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türk Edebiyatına katkı sunmaya devam ediyor. Şiir ve Edebiyatın Başkenti ve Yedi Güzel Adam başta olmak üzere birçok yazar ve şairin memleketi olan Kahramanmaraş’ta yayımlanan eserler bu defa İstanbul’da okuyucularla buluştu. Fatih Belediyesi ve Dünya Dergiler Birliği (DERGİBİR) işbirliğinde Sirkeci Garı’nda düzenlenen 12. Uluslararası Dergi Günleri’ne Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları damga vurdu. Bir hafta boyunca devam eden etkinlikte kitapların yanı sıra, Evelahir, Yitiksöz ve Müşterek dergileri de kültür sanat dostlarının beğenisine sunuldu. Eğitimci ve yazar Asım Gültekin anısına düzenlenen etkinliğin son günündeki ödül töreninde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne “Belediye Dergiciliği Özel Ödülü” verildi.

 

Usta Kalemlerden Kültür Yayınlarına Tam Not

3 Ekim Pazar gününe kadar devam eden etkinlikte Büyükşehir Belediyesi’nin standı da ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçiler arasında yer alan Eğitimci Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, “Kahramanmaraş, bir kültür ve edebiyat şehridir. Büyükşehir Belediyesi çıkardığı Evelâhir, Yitiksöz ve Müşterek dergileriyle, bu kültürel birikimi yansıtmakla kalmıyor, bunun gelişmesine de ortam sağlıyor. Elinize sağlık” ifadelerini kullanırken, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay ise, “Edebiyat denilince ilk akla gelen şehir Kahramanmaraş’tır. Bunu da, gerek geçmişte, gerekse de günümüzde Kahramanmaraşlıların çıkardığı dergilerden anlayabiliyoruz. 12. Dergi Fuarı’nda Kahramanmaraş’ın dergilerini görmek çok güzel. Hayırlı olsun, ömrü uzun olsun” diye konuştu.

 

Kahramanmaraş Ekolü Devam Ediyor

Türkiye Dil ve Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Üzeyir İlbak ise açıklamasında, “Üstat Necip Fazıl Kısakürek’le başlayan Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Alaettin Özdenören, Erdem Bayazıt, Akif İnan ağabeylerle devam eden, sıkı bir edebiyat geleneği vardır Kahramanmaraş’ın. Bu çok önemli edebiyat damarı, günümüzde çıkan Yitiksöz, Evelâhir ve Müşterek dergilerinde devam ettiriliyor. Kahramanmaraş’ın bu dergilerini İstanbul’da görmek gayet anlamlı. Herkesin istifade etmesini diliyorum” ifadeleriyle çalışmaları beğeniyle karşıladığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER