EXPO 2023, Uluslararası Resim Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor
Kahramanmaraş HaberleriOnikişubat Belediyesi’nin EXPO 2023’ü kültürel ve sanatsal anlamda da marka haline getirmek amacıyla kurduğu EXPO Açık Sahne Sanat Akademisi, ilk Uluslararası Resim Sergisi’ni Başkan Hanefi Mahçiçek’in katılımıyla Arasta Çarşısı’nda açtı.
Onikişubat Belediyesi, ev sahipliğini yapacağı Uluslararası EXPO 2023’ün sanatsal faaliyetlerini yürütmek amacıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğinde oluşturduğu EXPO Açık Sahne Sanat Akademisi, başarılı faaliyetleriyle göz dolduruyor.
Uzman eğiticilerce ‘konservatuvar’ düzeyinde eğitimlerin verildiği ve özellikle küçük yaştan itibaren çocukların sanatsal gelişimini destek olmanın hedeflendiği EXPO Açık Sahne Sanat Akademisi, müzik, resim, dans ve tiyatro gibi birçok alanda sanatsal eğitimlerini sürdürüyor.
Akademi, son olarak ise hem yurt içinden hem de yurt dışından katılımcıların yer aldığı ilk Uluslararası Karma Resim Sergisi’ni ziyaretçilerinin beğenisine sundu.
EXPO 2023 Arasta Çarşısı’ndaki serginin açılışı, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile ziyaretçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
‘Kabiliyet Allah vergisidir, her kula nasip olmaz’
Sergide yer alan tabloları tek tek inceleyen Başkan Mahçiçek, vatandaşlarla da sohbet etti. Açılış ardından açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023’ü kültürel ve sanatsal anlamda da marka haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Sanatsal etkinlikleri artırarak devam ettireceklerini kaydeden Başkan Mahçiçek, Arasta Çarşısı’nda 15 gün süreyle açık kalacak sergiye tüm vatandaşları davet ederek, “Onikişubat Belediyesi’nin şehrimize kazandırdığı EXPO 2023 Sergi Alanı’nın bir parçası olan Arasta Çarşısı’nda hem ulusal hem de uluslararası özelliği olan 1. Uluslararası Karma Resim Sergisi’ne katıldık. EXPO 2023'ü kültürel ve sanatsal anlamda da marka haline getirmek amacıyla oluşturduğumuz EXPO Açık Sahne Sanat Akademisi’nin düzenlediği sergiye hem yurt içinden hem de yurt dışından katılımlar olduğunu gördük. Sanat işi biraz da kabiliyet işi. ‘Kabiliyet Allah vergisidir, her kula nasip olmaz’ diye bir söz vardır. Dolayısıyla buradaki sanatsal çalışmalar da herkesin yapabileceği işler değildir. Ayrı bir kabiliyet, ayarı bir zeka ve yaratıcılık gerektiriyor. Arkadaşlarımız el emeği vermişler, göz nuru dökmüşler ve güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Sergi, 15 gün süreyle Arasta Çarşısı’nda kalmaya devam edecek, Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin ve ziyaretçilerimizin beğenisine sunulacak. Akabinde de öğrencilerimiz için ayrı bir serginin açılışını yapacağız. Böylelikle EXPO Arasta Çarşısı’nda sanat çalışmalarını başlatmış olacağız. Bu kabil sanatsal etkinlikleri artırarak devam ettireceğiz. Ben katılımcı arkadaşlarımıza ve emek veren herkese bu anlamlı eserleri EXPO 2023’e taşıdıklarını için teşekkür ediyor, tüm halkımızı sergiye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
EXPO Açık Sahne Sanat Akademisi 1. Uluslararası Karma Resim Sergisi, 5 gün süreyle EXPO 2023 Arasta Çarşısı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak.
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor
Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.
Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım
KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili
Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.
4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay
Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.