Ev Kadınlarına Farkındalık Eğitimi: Şehitkamil Belediyesi'nden Örnek Proje
GÜNDEMŞehitkamil Belediyesi, Rotary Kulübü ve Yüzyüze Ruh Sağlığı Derneği ortaklığında ev kadınlarına yönelik düzenlenen etkinlikle aile içi iletişim, hukuki haklar, madde bağımlılığı ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularından eğitimler verildi.
Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programı iki gün sürdü. 250 annenin katıldığı eğitim programının ilk gününde Avukat Ahmet Ergüç, Hukuk Alanında Genel Bilgilendirme konulu eğitim verirken, Dr. Emine Suat Meme ve Serviks Kanseri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Psikolog Mehmet Zahit Kurtcebe ve Psikolog Alev Hasgül de annelere Çocuk-Ergen Gelişim Süreçleri ve Akran Zorbalığı’nı anlattı.
ANNELERE ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLDİ
Programın ikinci gününde ise Yeşilay Kadın Komisyonu Başkanı Tuğba Uçar, Madde Bağımlılığı konusunda annelere önemli bilgiler anlattı. Ev İçi İletişim ve Cinsel Eğitim konularında ise Psikolojik Danışman Dr. Hahibe Yıldız Yüksel ve Uzman Psikolog Adalet Değirmenci annelere bilgilendirmelerde bulundu.
Günün son eğitiminde ise Uzman Psikolog İlkay Cengizeroğlu, Doç. Dr. İdris Kaya ve Psikolog Deniz Özgür Özdemir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Erken Yaşta Zorla Evlilik konularında anneleri aydınlattı.
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NE DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Eğitimlerin ardından düzenlenen törenle annelere katılım sertifikası verildi. Törene Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Açıkgöz, Rotary Uluslararası 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Av. Kerem Muradi, Ruh Sağlığı Derneği yöneticileri katıldı.
Törende Şehitkamil Belediyesi tarafından etkinliğe verilen desteklerden dolayı Muradi tarafından Açıkgöz’e hediye takdim edildi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.