© Haber Hanesi 2014 - 2025

Erasmus Proje Toplantısı İspanya’nın Valencia Şehrinde Gerçekleştirildi

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Erasmus+ programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Sosyal Medya Bağımlılığı ve Sosyal Hayatın Tükenişi" (Social Media Addiction, Social Life's Extinction) projesi final toplantısı, proje ortağı Türkiye, İspanya ve Polonya ekipleri ile İspanya’nın Valencia şehrinde gerçekleştirildi.

Erasmus+ programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Sosyal Medya Bağımlılığı ve Sosyal Hayatın Tükenişi" (Social Media Addiction, Social Life's Extinction) adlı KA201 “Okul Eğitimi” alanında Stratejik Ortaklık Erasmus+ projesi, Türkiye'den koordinatör kurum olan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve yerel ortak Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülmektedir. Projede İspanya'nın Valencia şehrinden Mancomunitat de la Ribera Alta adlı yerel eğitim otoritesi ve Colegio Hernandez adlı okul ve Polonya'nın Lodz şehrinden 36,6 Competence Centre adlı teknoloji merkezi ortak olarak yer almaktadır.

Projenin final toplantısı 30 Kasım, 1-2 Aralık 2021 tarihlerinde proje ortağı kurum Valensiya’da gerçekleştirildi. Toplantıya Colegio Hernandez ev sahipliğinde İspanya'dan Mancomunidad de la Ribera Alta kurumu yetkilileri, Polonya'nın Lodz şehrinden 36,6 Competence Centre kurumu yetkilileri ve Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nden İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Zekeriya Kahveci, Akif Bulut, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE ekibinden Kürşat Çiftçi, Zeki Yıldırım, Emre Arıcı ve Kadir Demirkaynak ile Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden rehberlik öğretmenleri Savaş Çetinkurt ve Ahmet Toplu katıldı.

3 gün süren toplantıda kurumlar son toplantıdan bu yana salgın dönemini de kapsayan etkinliklerin sunumlarını ve elde edilen proje çıktılarını karşılaştırmalı olarak değerlendirdi. Projede final raporunun doldurulması ve faaliyetlerin tamamlanması konularında çalışmalar gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda kurumlar, gelecekte yeni projeler gerçekleştirmek ve iş birliğinin devam ettirilmesi yönünde fikir birliğine vardı.

Toplantı sonrası şehrin eğitiminden sorumlu yerel yöneticilere ve Castillo de Xátiva Belediye Başkanı Noguera Alberola, Emilio Óscar’a ziyaret gerçekleştirilerek proje hakkında bilgilendirme yapıldı. Ev sahibi kurum idarecileri, yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti ve işbirliğinin gelecekte devam ettirilmesi yönünde istekli olduklarını belirtti. Yapılan kurum ziyaretleri sonrasında Valensiya ve Xativa şehir turu ve kültürel gezi düzenlendi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER