Engelli ve Engelli Refakatçi Serbest Kartlarında Vize Yenileme Dönemi Başladı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, engelli ve engelli refakatçi serbest kart sahiplerine yönelik vize yenileme işlemlerinin başladığını duyurdu. Vatandaşların, 16 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında güncel heyet raporu ve Kahramankartlarıyla birlikte belirlenen işlem merkezlerine başvurarak işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanan engelli ve engelli refakatçi serbest kart sahiplerine yönelik vize yenileme işlemlerinin başladığını duyurdu. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına vize işlemlerini belirtilen süre içerisinde tamamlamaları gerektiği belirtildi. Ulaşım Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, engelli ve engelli refakatçi kartlarının kullanımına kesintisiz devam edilebilmesi için 16 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında vize yenileme işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edildi. Vize yenileme işlemlerinin yalnızca şehir merkezinde değil, ilçelerde de vatandaşlara kolaylık sağlayacak şekilde birçok noktada yapılabileceği belirtilirken, başvuruların Kahramankart İşlem Merkezi’nin yanı sıra Ulu Camii, Tıp Fakültesi, Elbistan, Afşin ve Göksun işlem merkezlerinden gerçekleştirilebileceği kaydedildi.
Başvuruda Güncel Heyet Raporu İsteniyor
Vize yenileme başvurusu yapacak vatandaşların, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış engellilik durumunu gösterir güncel heyet raporu ile birlikte mevcut Kahramankartlarını yanlarında bulundurmaları gerektiği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, süreçle ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların 0344 225 46 20 ve 0344 225 46 21 numaralı telefonlar üzerinden Kahramankart işlem merkezine ulaşabilecekleri ifade edildi.
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en büyük Türk bayrağında anlamlı 30 Ağustos Bayrağa Saygı Yürüyüşü
Onikişubat Belediyesi öncülüğünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemine yakışır şekilde Kahramanmaraş’ta “Zaferin İzinde, Bayrağın Gölgesinde” sloganıyla Bayrağa Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Yenişehir’de Yolları Yeniliyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Yenişehir Mahallesi’nde ara yolları bir bir sıcak asfaltla kaplayarak yeni yerleşim yerlerinin ulaşımını iyileştiriyor.
Kahramanmaraş’ın Peynir Hazinesi Festivalde Ziyaretçilerle Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen Peynir Festivali’nde, şehrin dört bir yanından gelen yöresel peynirler KAFUM’da vatandaşlarla buluşturuldu. Programa katılan Başkan Görgel, “Gastronomi alanında gerçekten çok önemli değerlere sahip bir şehiriz. Bu birikimi her geçen gün daha da ileri boyuta taşımak için gerçekten önemli bir gayret sarf ediyoruz. İnşallah yöresel peynirlerimizin tescil sayısını daha da artırarak geniş kitlelere ulaştıracağız” dedi.
Onikişubat Belediyesi’nin 200 Milyon TL’lik yatırımla 30 yeni hizmet aracı göreve başladı
Onikişubat Belediyesi, ilçenin artan nüfusu, geniş coğrafyası ve deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinin beraberinde getirdiği yeni hizmet ihtiyaçlarına daha güçlü ve hızlı cevap verebilmek amacıyla araç filosunu güçlendirdi.
Zafer Bayramı Coşkusu Soner Sarıkabadayı Konseriyle Taçlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yılı kutlamaları kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Geleneksel Ağustos Fuarı’nda sahne alan Soner Sarıkabadayı, on binlerce hemşehrisine unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
Milletvekili Karakoç’tan MHP Kongresi Sonrası Açıklama: “Makamlar Geçici, Vazifeler Emanet”
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, kongre sonrası açıklamasında görev ve sadakat vurgusu yaptı. Metehan yeniden il başkanı seçildi.