Elli Sekiz Bin Eve Çanakkale Kitabı
GÜNDEM18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yılı münasebetiyle Sivas Belediyesi tarafından Yavuz Bahadıroğlu'nun yazdığı “İnancın Zaferi Çanakkale” adlı kitap 58 bin eve dağıtıldı.
Eğitim ve öğretime yönelik desteğini sürdüren ve her alanda öğrencilerin yanında olan Sivas Belediyesi “Okuyan Sivas Gelişen Nesiller” sloganıyla başlattığı projelerine bir yenisini daha ekledi. Yavuz Bahadıroğlu’nun kaleme aldığı ve Sivas Belediyesi tarafından basımı yaptırılan İnancın Zaferi Çanakkale” isimli kitap 3 gün süren dağıtım işleminin ardından 58 bin haneye ulaştırıldı.
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde hazırlanan çantaların dağıtımı belediye personeli tarafından gerçekleştirildi. 58 bin eve dağıtılan kitabın yanı sıra çanta içerisine çeşitli hediyeler de konuldu.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik.” anlayışıyla tüm hemşerilerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. “Çanakkale Zaferinin 106. yıldönümü. 106 yıl önce Çanakkale de yaşanan duyguyu özellikle gençlerimize aktarmak adına önemli tarihçimiz tarihi gençlere sevdiren Yavuz Bahadıroğlu’nun “İnancın Zaferi Çanakkale” adlı kitabıyla birlikte tüm evlerimizi ziyaret ederek kitaplarımızı gençlerimiz ile buluşturuyoruz. Bizler büyük eserler yapmanın yanı sıra gönül yapmanın da önemli olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle şehrimizi yönetirken hem hemşerilerimizi hanelerinde ziyaret etmek onlarla hasbihâl etmek onların şehrimize dair görüşlerini önerilerini varsa bizlere tavsiyelerini almak hem de Belediyemiz tarafından basılan bu güzel kitabı gençlerimize ulaştırmak adına böyle bir projeyi başlattık. Ekibimizle birlikte mahallelerimizi ziyaret ederek 58 bin haneye bu güzel kitabı ulaştırıyoruz.” dedi.
“Büyük eserler ortaya koyacağız, büyük yollar, büyük köprüler, alt geçitler, parklar yapacağız. Ama biz inanıyoruz ki onun kadar önemli olan da hemşerilerimizin gönlüne girmek onların hayır dualarını almak.” diyen Bilgin, “Bu iki hizmeti yapmak adına da ekibimizle birlikte inşallah önümüzdeki 15 gün içerisinde tüm evlerimizi ziyaret etmiş olacağız. Farklı proje ve farklı zamanlarda hemşerilerimizi hanelerinde ziyaret etmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.