© Haber Hanesi 2014 - 2025

Elbistan’da Kiü’ye Tahsis Edilen 415 Dekarlık Kampüs Alanının Yer Teslimi Yapıldı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için tahsis edilen 415 dekarlık kampüs alanının yer teslimi yapıldı.

KİÜ Rektörlüğü’nün başvurusu ile Kalealtı bölgesindeki 2 farklı parselde yer alan toplam 415 dekarlık alanın Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na tahsis edilmesi talep edilmişti. Bu girişimler sonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan gerekli ön tahsis izni verilerek, bölgede, üniversite eğitim birimleri ve uygulama araştırma alanları kurulmasına olanak sağlandı.

KİÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Elbistan ilçemizde 415 dekar arazi, KİÜ’ye tahsis edildi. Görevlendirmiş olduğumuz Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sekreteri Hacı Ahmet Şakalar işlemleri tamamlayarak, yer teslimini tamamladı. Burası gerçekten, gelişime açık, öğrenci ve personelimizin kolayca ulaşabileceği uygun bir yer. Ayrıca Elbistan Devlet Hastanesi’ne de yakın bir konumda. Dolayısıyla bu durum, önceliğimiz olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için de önemli. Bu tahsisin üniversitemiz ve Elbistan ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER