Elbistan’da hasar gören yollar onarılıyor
Kahramanmaraş HaberleriElbistan’da depremde hasar gören arterlerde bakım ve onarım çalışmalarını sürerken yollarda deforme olan kısımlar Elbistan Belediyesi ekipleri tarafından yenileniyor.
Elbistan Belediyesi, 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yol açtığı yaraları sarmak ve şehri tekrardan ayağa kaldırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Belediye ekipleri, depremde deforme olan ve ulaşım konforunu olumsuz etkileyen yollarda bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Orhangazi, Battalgazi, Kümbet ve Esentepe mahallelerindeki trafiği tehlikeye sokacak durumda olan yollar, belediye ekipleri tarafından onarıldıktan sonra yamalanıyor. Ekipler ayrıca, vatandaşların taleplerine göre de aciliyeti olan bölgelere anında müdahale ediyor.
Belediyeden yapılan açıklamada ise; “Şehrimizde depremden dolayı deforme olan yollar yenilenerek ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayarak sorumluluk sahamızdaki yolların konfor ve güvenliğini üst seviyeye çıkartacağız. Aynı zamanda gelen ihbarlar neticesinde olumsuz bir durum yaşanmaması adına acil müdahale gereken yerlere de anında ekiplerimizi yönlendiriyoruz” denildi.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.