Elbistan'da Gazinoların Yıkılması ile Sahil Yolu Çalışması Hızlandı
GÜNDEMElbistan Belediyesi gazinoların yıkılması ile birlikte Millet Bahçesi’nden başlayıp, yapımı devam eden sahil yolu arasında kalan kesimde yol çalışmasına başladı.
Elbistan’ın en büyük kronik sorunlarından biri olan gazinoları kaldıran Elbistan Belediyesi, Millet Bahçesi ve sahil yolu arasından kalan kesimde yol çalışmalarına başladı.
Elbistan Belediyesince yaklaşık 2 ay önce başlatılan ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan sahil yolu projesi, gazinolar nedeni sekteye uğramıştı. Ancak özellikle Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün göreve başlaması ile hızlandırılan gazinoların kaldırılması sonrası tamamlanmıştı.
Konu hakkında Elbistan Belediyesinden yapılan açıklamada, “Yaklaşık 2 ay önce başlattığımız ve Köprübaşı’ndan başlayıp Pınarbaşı’na kadar devam eden Ceyhan Nehri Rekreasyon projemiz kapsamında gazinolar kısmında aksamalar oluşmuştu. Gazinoların kaldırılma çalışmaları tamamlandıktan sonra Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, Millet Bahçesi yolu ile sahil yolu arasında birleştirme çalışmalarına hız vermiştir. Çalışma tamamlandığında Köprübaşı’ndan Pınarbaşı’na kadar devam eden sahil yolumuz hizmete açılacaktır. Bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Sahil yolu yapımında çevredeki vatandaşlarımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da özür dileriz” ifadelerine yer verildi.
İlginizi Çekebilir
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.