© Haber Hanesi 2014 - 2025

Elbistan'da Besi OSB'si Kuruluyor

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kurulmasıyla yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlaması planlanan tarıma dayalı ihtisas besi organize sanayi bölgesin 130 Megawatt’lık yenilenebilir enerji kaynağıyla kendi enerjisini üreteceğini söyledi.

Elbistan’da besi OSB’nin kurulmasıyla ilgili toplantılar birbiri ardına devam ediyor.

Besi OSB yönetim kurulu ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz başkanlığında yönetim kurulu üyeleri Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, kaymakamlık, büyükşehir belediyesi temsilcileri ve ilgili temsilcilerin katılımı ile yapılan son toplantıda Besi OSB’ nin kendi enerjisini üretmesiyle ilgili konu görüşüldü.

 

Toplantının ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kurulumunun tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 5 bin kişiye iş kapısı sağlaması planlanan Besi OSB’nin kendi enerjisini üretmesi için alt yapı oluşturulduğunu söyledi.

 

İmar planı sürecinin başlatıldığını belirten başkan Gürbüz; “Bugün Elbistan’da Besi OSB’nin yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdik. Bütün çalışmalar program dâhilinde tüm hızıyla devam etmektedir. İmar planı süreçlerini başlatmış bulunuyoruz. İnşallah enerjiyle ilgili ihtiyaçlarımızı da karşılayabilmek adına da çok iddialı büyük projelerimiz var. Yaklaşık 130 Megawatt’lık yenilenebilir enerji kaynağıyla Türkiye’nin en iddialı OSB’lerinden bir tanesini Elbistan’da kuruyoruz. Sayın kaymakamımıza, valimize, yönetim kurulumuza, büyükşehir belediye başkanımıza, milletvekillerimize ve özellikle sayın bakanımız Mahir Ünal’a da desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Elbistan’da yaklaşık 5 bin kişi kapasiteli istihdam yatırımının temelleri atılmış ve hızla 2022 yılının ilk 6 aylık sürecinde yatırım yapılabilecek hale gelecek bir OSB planlanıyor ve her türlü teknik altyapı hazırlanıyor.

Elbistan kendi enerjisini üreten, ayaklarının üzerinden duran ve kalkınan bir kent olarak bölgesinde rekabet gücü yüksek potansiyeliyle ortaya çıkan bir kent olacak. Tarım ve hayvancılık Elbistan’da çok iddialı olacak. Çünkü çok iddialı bir OSB yakında hayata geçecek. Birçok ulusal firma Elbistan’ı tercih etmek istiyor” dedi.

 

Elbistan’ın 6. Bölge teşvik kapsamına dahil edilmesi hayati derecede önemli

 

Başkan Gürbüz konuşmasının devamında Elbistan’ın 6’ıncı bölge teşvik kapsamına alınmasının önemine vurgu yaparak, “ Ben buradan hem siyasi partilerimize, hükümetimize ve Cumhurbaşkanı’mıza çağrıda bulunmak istiyorum. Elbistan kalkınırsa bölge kalkınır. Yaklaşık 400 bin kişilik bir nüfus kalkınacak. Bunun içinde 6. Bölge teşvik kapsamına Elbistan’ın dahil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Elbistan’ın 6. Bölge teşvik kapsamına dahil edilmesi hayati derecede bir öneme sahip. Bölgenin en önemli sektörü bugün tarım ve hayvancılık. Türkiye’nin en büyük dördüncü tarım ovası sonuç olarak Elbistan. Elbistan’dan Van’a kadar uzanan coğrafyadaki en iddialı Besi OSB’si Elbistan’da olacak. Haliyle bu teşvikin gelmesiyle birlikte büyük çaplı yatırımcıların Elbistan’a geleceğini biz yapmış olduğumuz çalışmalarda tespit ettik” ifadelerini kullandı.

 

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy’da konuşmasında: “Bölge ekonomisinin gelişmesi ve şehrimizin kalkınması için OSB’nin 6. Bölge teşvik kapsamına alınması Elbistan’a çok büyük katkı sağlayacaktır. Şu anda Kahramanmaraş’tan iki firmamız OSB’den yer aldı. İki firmamızda yer alım sözü verdi. 6. Bölge teşvik kapsamında olursak daha çok firma yatırım için Elbistan’a gelecektir. Bu da Elbistan’da 3-5 bin kişilik bir istihdam demektir. Elbistan’daki işsizliği büyük bir oranda bitirecektir. Tüm siyasilere çağrımızdır. Elbistan muhakkak 6. Bölge teşvik kapsamına alınmalıdır. Tabi bunun içinde Elbistan’daki termik santrallerinin ve şeker fabrikasının gelirinin çıkarılması gerekiyor. Çünkü sosyo ekonomik yönden bu fabrikaların gelirleriyle birlikte Elbistan yüksek para kazanıyor gibi görünüyor. Bu gelirlerin Elbistan’a girdisi bulunmuyor hatta dışarıya gidiyor. Bu sağlanırsa 6. Bölgeye girmemiz de hız kazanacaktır.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER