Elbistan’da Anadolu Mektebi Kitap Kafe Açıldı
Kahramanmaraş HaberleriElbistan Anadolu Lisesi’nde hayırsever iş insanlarının katkılarıyla öğrencilerin istifade edebileceği Anadolu Mektebi Kitap Kafe açıldı.
Anadolu Mektebi Kitap Kafe’nin açılışı Elbistan Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, İlçe Müftüsü Hacı Mustafa Kılınç, İlçe Millî Eğitim Müdürü Fatih Çetin, İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve okul müdürlerinin katılımı ile yapıldı. Anadolu Mektebi Kitap Kafe, 2017 yılında vefat eden emekli emniyet müdürü ve özel okul kurucusu İbrahim Ceren anısına yapıldı.
Açılışta saygı duruşunun yapılması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından emekli emniyet müdürü ve özel okul kurucusu İbrahim Ceren’in öz geçmişi okundu. Ceren’in anısına projeye destek olan Ahmet Ceren, İbrahim Ceren ve Gül Ceren İnan’a plaket takdim edilmesinin ardından dualar eşliğinde kurdele kesimi yapıldı.
Anadolu Mektebi Kitap Kafe binasını inceleyen Elbistan Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, bu nezih ve güzel ortamı öğrencilerimize kazandıran hayırseverlere teşekkürlerini iletti. Elbistan Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri ise okullarına yapılan bu hizmetten dolayı çok memnun olduklarını belirttiler.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.