© Haber Hanesi 2014 - 2025

Elbistan Festivali Sosyal Medyayı Salladı

Elbistan Festivali, katılımcı sayısı ve coşkusuyla olduğu kadar sosyal medyada da hem ulusal hem de uluslar arası çapta geniş yankı buldu.

Twitter’da dünya gündeminin ilk sıralarında yer alan Elbistan Festivali, kentin tanıtımı ve marka değeri açısından da çıtayı yükseltti.
Elbistan Belediyesi’nin asrın ozanı Aşık Mahzuni Şerif anısına düzenlediği Elbistan Festivali, ülke genelindeki diğer organizasyonları geride bırakarak yaza damgasını vurdu. Başta bölge halkı ve gurbetçiler olmak üzere Türkiye’nin neredeyse 81 ilinden ziyaretçi akınına uğrayan Elbistan Festivali’nde coşku ve enerji hiç eksilmedi. Birbirinden ünlü sanatçılarla kimi zaman coşan kimi zaman da hüzünlenen katılımcılar, unutulmaz anlar yaşadı. ABD’li sanatçı Della Miles’in, Mahzuni Şerif’in ‘Domdom Kurşunu’ adlı türküsünü kendi tarzı ile Türkçe seslendirmesi, festivale ayrı bir renk kattı.

Elbistan Festivali, yüz binlerce kişiyi buluştururken; sosyal medyanın da gündeminden hiç düşmedi. Ulusal medyanın da dikkatini çeken festival, Twitter başta olmak üzere sosyal medyada en çok paylaşım yapılan içeriklerden biri oldu. Dünya gündeminde 11.sırada yer alan Elbistan Festivali, ulusal çapta da birinciliği kimseye bırakmadı. Festivale katılan sanatçılar, konser alanındaki coşku başta olmak üzere kentte geçirdikleri hemen her anı kendi sosyal medya hesaplarından paylaşarak, takipçilerini Elbistan’la bütünleştirdi.
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kentin dünya çapında bir tanınırlığı için iz bırakan bir organizasyon yapıldığını söyledi.

Elbistan’ın, böylesine büyük bir organizasyonla adını dünyada duyurmasında ve kentin marka değerinin artmasında sosyal medyanın gücünün yadsınamayacağını vurgulayan Başkan Gürbüz, “Dijital dünyada Elbistan’ımızı fırtına gibi estirdik” dedi.
Elbistan Festivali ile ilgili on binlerce tweet atıldığını ifade eden Başkan Gürbüz, “Sosyal medyanın gücü, kentimizin marka değerinin tüm dünyaya açılması noktasında sihirli bir anahtar görevi gördü. Sosyal medyadaki her bir paylaşımla Elbistan denildiğinde ülke adı sanılması yönündeki algıyı da kırdık. Evrensel olgulardan biri olan müzikle, insanların Elbistan’a odaklanmasını sağladık. Ulusal ve uluslararası medya, görsel basın, 1 hafta boyunca Elbistan’ı konuştu. Elbistan nerede sorusunu duyan insanlar artık düşünmeden cevabını verebiliyor. 

Milyonların beğendiği sanatçılarımızı Elbistan’a getirirken; sadece konser ve etkinlik yapalım amacında değildik. Biz, Elbistan’ın marka değerine değer katalım; şairler yurdu kentimizi sanatla tanıtalım istedik. Nihayetinde de bunu en güzel şekilde başardık. Festivalimize konuk olan ABD’li sanatçı Della Miles, Mahzuni Şerif’in Domdom Kurşunu’nu söyledi; türkünün sesi dünyanın birçok ülkesinden duyuldu” ifadelerini kullandı.
Başkan Gürbüz, önümüzdeki süreçte de Elbistan’a değer katan organizasyonlar ve etkinlikleri devam ettireceklerinin altını çizerek, “Harika bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Beylik başkenti bakiyesi olan Elbistan’ın, kültür ve sanat organizasyonlarında da çekim merkezi olması için elimizden gayreti göstereceğiz” değerlendirmesini yaptı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER