© Haber Hanesi 2014 - 2025

Elbistan Biyogaz Yatırımcılarını Bekliyor !

Elbistan Belediyesi tarım ve hayvansal atıklardan elektrik ve organik gübre elde edilmesini sağlayacak biyogaz tesisinin kurulması için fizibilite çalışmalarında sona geldi. Başkan Gürbüz, biyogaz’dan üretilecek elektriğin, kapasitede açısından yüksek olduğunu belirtti ve yatırımcıları Elbistan’a davet etti.

Doğalgazı hızlandırarak hava kirliliğinin önüne geçmeyi hedefleyen Elbistan Belediyesi, çevre dostu biyogaz sistemi ile ilgili fizibilite çalışmalarını tamamladı.

 

ELBİSTAN BİYOGAZ TESİSİ YATIRIM İÇİN ÖNEMLİ BİR ALAN

 

Elbistan’ın biyogaz yatırımında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, bu büyük yatırımın AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal’ın destekleri ile yürütüldüğünü belirtti.

 

Biyogaz yatırımcılarını Elbistan’a davet eden Başkan Gürbüz açıklamasında , “31 Mart yerel seçimleri öncesi halkımız ile paylaştığımız projelerimiz içerisinde önemli bir yere sahip olan biyogaz projesinde fizibilite çalışmalarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Öncelikle Elbistan’ımıza yaptığımız her projede desteklerini esirgemeyen, biyogaz projesinde de her zaman yanımızda olan AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal’a çok teşekkür ederim. Yaptığımız geniş çaplı araştırmalarda, son bir hafta verilerine göre, ilçemizde yaklaşık 60 bin kapasiteye sahip hayvan ahırı bulunmakta olup, yüzde 80’ni erkek besidir. Bu ahırlarda şu an itibariyle 20 bin hayvan bulunmaktadır. Yaklaşık yüzde 50’si Çatova bölgesinde faaliyet göstermekte ve ilçe genelindeki işletmelerin tamamı 20 km’lik bir alan içerisinde yer almakta. Hayvancılığın olmazsa olmazı olan tarım sektörü, Türkiye’nin dördüncü büyük ovasına sahip olan Elbistan’da bildiğiniz gibi çok ilerlemiş durumda. Yoğun olarak arpa ve buğday ekilmekte olup bu rakam yıllık yaklaşık 500 bin ton’a kadar çıkmaktadır, hem buğday ve arpa, hem de arazide kalan saplar ağırlıklı olarak beside kullanılmaktadır.

Buradaki amacımız Elbistan’ın biyogaz üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu gün yüzüne çıkararak yatırımcı çekmektir. Yaptığımız fizibilite çalışmaları sonrası elde edilen veriler bizlere şunu gösteriyor, Elbistan biyogaz tesisi yatırımında önemli bir alana sahip. Bu konuda faaliyet gösteren yatırımcılarımızı Elbistan’a davet ediyoruz.  

 

HAVA KİRLİLİĞİNİN BÜYÜK ORANDA ÖNÜNE GEÇİLECEK

 

Bu projemiz hayat geçtiğinde, yenilenebilir elektrik gün yüzüne çıkacak ve hem doğalgaz, hem de biyogaz elektriği ile çevre kirliliğinin ve hava kirliliğinin büyük oranda önüne geçmiş olacağız” ifadelerine yer verdi.

 

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER