© Haber Hanesi 2014 - 2025

Ekinözü’nde Orman Yangını: Başkan Vicdan’ın Koordinasyonunda Müdahale Devam Ediyor

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine bağlı Alişar Karabökler Mezrası'nda bu sabah saatlerinde çıkan orman yangını, hızla yayılmaya başladı. Yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.

Orman Bölge Müdürlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Ekinözü Belediyesi ekipleri, yangının kontrol altına alınması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Yangının ilk belirtileri kısa süre önce fark edildi. Orman Bölge Müdürlüğü, yangını söndürmek için helikopter ve uçakları bölgeye gönderdi. Karadan ise itfaiye ekipleri, yangın söndürme araçları ve gönüllü ekipler, yangının yayılmasını önlemek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 

Ekinözü Belediye Başkanı Harun Vicdan, yangın bölgesine giderek durumu yerinde değerlendirdi. Başkan Vicdan, "Şu anda Alişar Mahallesi'nde bulunuyorum ve ekiplerimizle birlikte yangının etkilerini azaltmak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Yangının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla tüm imkanlarımızı seferber ettik. Çevre ilçelerden de destek ekipleri bölgeye yönlendirildi," dedi.

Başkan Vicdan, yangının sebebinin henüz belirlenemediğini ve sıcak hava ile rüzgarın yangının hızla yayılmasına katkıda bulunduğunu ifade etti. Yangının etkilediği alan ve maddi zarar hakkında net bilgiler paylaşmak için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Yetkililer, orman yangınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmalarını ve yangın riski taşıyan durumları derhal yetkililere bildirmelerini önemle rica ediyor. Ayrıca, vatandaşların bölgeden uzak durmaları ve yangınla ilgili bilgileri resmi kaynaklardan takip etmeleri gerektiği belirtiliyor.

Yangının kontrol altına alınması için aralıksız çalışmalar sürüyor ve yetkililer, durumu yakından takip ediyor.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Pınarbaşı Caddesi Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çalışmalarıyla Tertemiz

Elbistan Pınarbaşı Caddesi, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmasıyla daha temiz ve estetik bir görünüme kavuştu. Asfalt ve yürüyüş yollarının yanı sıra cadde üzerindeki trafik levhaları, aydınlatma sistemleri ve çevreye bırakılan atıklar da temizlendi.

Uluslararası Arkeologlar Tarih Öncesi Çömlekçilik Mirasını Kahramanmaraş’ta Konuştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini üstlendiği “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının üçüncü ve son gününde tarih öncesi bulgular ele alındı. Alanında uzman arkeologlar, tarih öncesi toplulukların üretim kültürünü ve seramik geleneklerini tartıştı.

Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali Başlıyor! 9 Gün Boyunca Kültür, Sanat ve Müzik Şehri Saracak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl Kahramanmaraş’ta ilk kez düzenlenecek Kültür Yolu Festivali başlıyor. 12 – 20 Eylül tarihleri arasında 9 gün boyunca gerçekleştirilecek festival; şehrin zengin tarihi ve kültürel mirasına, binlerce yıllık turizm değerlerine ve gastronomisine büyük katkı sağlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Şehrin Yeni Doğu – Batı Ulaşım Aksında Asfalt Mesaisini Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dr. Sait Bulvarı’ndan Kayseri Yolu’na uzanan ve doğu – batı yönünde kesintisiz ulaşım sağlayacak yeni güzergahta çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yeni açılan yaklaşık 1 kilometrelik yol ağında sıcak asfalt serimi gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’in GES’i Her Ay 5 Bin Hanenin Elektriğine Eşdeğer Enerji Üretiyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerji Santrali tam kapasite üretime devam ediyor. Aylık ortalama 1 milyon kilovat saat temiz enerji üreten tesis, Büyükşehir Belediyesinin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ını karşılıyor.

Kahramanmaraş-Narlı Yolunda Can Pazarı! Otomobil Kamyona Çarptı

Kahramanmaraş-Narlı yolunda kamyon ve otomobil çarpıştı. Feci kazada otomobil sürücüsü yaşamını yitirdi, araçtaki 2 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER