Ekinözü'nde Çıkan Yangın Hızla Kontrol Altına Alındı: Başkan Vicdan'dan Bilgilendirme"
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine bağlı Alişar Mahallesi Karabökler Mezrası'nda çıkan orman yangını, hızlı ve koordineli müdahale sayesinde kontrol altına alındı.
Yangın, bugün öğle saatlerinde başladı ve kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangına müdahale etmek için Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı çok sayıda ekip olay yerine sevk edildi. Yangına 25 personel, 3 arazöz, 1 itfaiye aracı, 2 su tankı, 2 ilk müdahale aracı ve 1 helikopter ile müdahale edildi.
Ekinözü Belediye Başkanı Harun Vicdan yaptığı açıklamada, yangın haberini alır almaz hızlıca harekete geçtiklerini belirtti. "Yangının kontrol altına alınması için tüm ekiplerimizle seferber olduk. Alişar Mahallesi Muhtarı Şaban Göz'den yangın hakkında detaylı bilgi aldık ve koordineli bir şekilde müdahalemizi gerçekleştirdik" dedi.
Başkan Vicdan, yangının yeniden alevlenmemesi için soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yangının etkilediği alan ve maddi zarar hakkında net bilgilerin ilerleyen saatlerde paylaşılacağını söyledi. Ekinözü'nde Çıkan Yangın Hızla Kontrol Altına Alındı: Başkan Vicdan'dan Bilgilendirme"
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, bölgede geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Ekinözü Belediyesi ekipleri ve çevre ilçelerden gelen destek ekipleri, yangının yayılmasını önlemek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için tüm imkanlarını seferber etti.
Başkan Harun Vicdan, "Bu süreçte, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması ve yangın riski taşıyan durumların derhal yetkililere bildirilmesi büyük önem taşımaktadır. Ekiplerimize ve destek veren herkese yürekten teşekkür ederim dedi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.