© Haber Hanesi 2014 - 2025

Ege'de Deprem Hareketliliği Artıyor: AFAD'dan Vatandaşlara Önemli Uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan itibaren yaşanan sismik hareketliliğe dair önemli bilgiler paylaştı. AFAD’ın verilerine göre, bu süreçte 400'ün üzerinde deprem kaydedildi ve en büyük depremin büyüklüğü 4.8 Mw olarak belirlendi.

Depremler, özellikle Santorini Adası yakınlarında meydana gelirken, yerin 5 ile 25 kilometre derinliği arasında gerçekleşti. AFAD, bu sismik aktivitenin, “deprem fırtınası” şeklinde devam ettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
Ege Denizi'nde 28 Ocak’tan itibaren meydana gelen 400'ü aşkın deprem, Santorini Adası’nın yaklaşık 25 km kuzeydoğusunda yoğunlaşmaktadır. En büyük depremin büyüklüğü 4.8 Mw olarak kaydedilmiştir ve depremler, 5-25 km derinlik arasında gerçekleşmektedir. Türkiye kıyılarına en yakın depremin ise 140 km mesafede olduğu bildirilmiştir.”

Bölgedeki geçmiş verilerde, 2011-2012 yıllarında benzer bir sismik aktivitenin yaşandığı ve bu sürecin herhangi bir volkanik harekete yol açmadığı da hatırlatıldı.

AFAD'dan Sosyal Medya Uyarısı ve Resmi Kaynaklara Güven Çağrısı

AFAD, sosyal medya üzerinden yayılan dezenformasyon içerikli paylaşımlara karşı vatandaşları uyardı ve doğru bilgilere yalnızca resmi kaynaklar üzerinden ulaşılması gerektiğini belirtti. Yetkililer, bu süreçle ilgili bilimsel incelemelerin devam ettiğini, volkanik hareketlilik ve diğer potansiyel risklerin uzmanlar tarafından titizlikle takip edildiğini ifade etti.

AFAD, vatandaşlara gelişmeleri dikkatle takip etmeleri ve doğru bilgilere yalnızca resmi açıklamalardan ulaşmaları çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER