© Haber Hanesi 2014 - 2025

Dünya Kupası Türkoğlu'nda

İstanbul'da 27-28-29 Mayıs'ta düzenlenen Fetih1453 kupasında Geleneksel Okçuluk dalında Dünya şampiyonu olan Aysun Demirci, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'a desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Fetih 1453 kupasında Türkoğlu Belediyesini temsil eden Türkoğlu Avasım Geleneksel okçuluk takımından Aysun Demirci, bir çok ülkeden binlerce kişi arasından seçilerek dünya şampiyonu olmaya hak kazandı.  Aysun DEMİRCİ dünya kupasını Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'a takdim etti. Belediye Başkanı Osman Okumuş'ta sporcuları tebrik ederek makamında Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. Tarihi günlerden birini yaşadığını belirten Belediye Başkanı Osman Okumuş; Dün İstanbul'daki Fetih kupasında Uluslararası alanda yapılan yarışmada Aysun hanım 1. geldi. Dünya Şampiyonu oldu ve kupayı Türkoğlu'muza armağan etti. Tabi biz, 2015 li yıllarda değerli Türkoğlu Kaymakamımız Serdar Kartal ile Avasım okçuluk takımını kurduk. 3 yıl da festival yapmıştık. O zamanlar çok farklı, farkındalık yaratan bir spor dalı olarak başladı ve ondan sonraki yıllarda da Türkiye'de belediyelerin yaptığı ender okçuluk ve binicilik tesislerinden birini biz Türkoğlu'na kazanırdık. Şu anda binlerce çocuğumuz atlara binerek, ok atıyorlar. Halk Eğitim merkezlerinde kursları verildi. Diğer spor dallarından en önemli bariz farkı genetiğimize işlemiş. Amacımız;16 büyük Türk devletinin nesilleri torunları olarak çocuklarımıza okçuluk vesilesiyle tarihimizi öz ve güvenilir kaynaklardan öğretmek. Onların kahramanlıklarını yeni nesillere anlatmak. Uzun bir çaba neticesinde birçok yarışmalarda finallere kalarak bu şampiyonada başarılı olduk. Tabi belediyemizde sonuna kadar sporcularımızın yanında oldular. Bundan sonra da olmaya devam edecek. Ben bu vesile ile emeği geçen bütün sporcu kardeşlerime özellikle Talip Polat'a ve şampiyonada bize müthiş bir heyecan yaşatan Aysun Demirci hanımefendiye Türkoğlu ilçem adına teşekkür ediyorum. Dünya Birincisi Aysun Demirci ise, Belediye Başkanı Osman Okumuş'a çok teşekkür ederek, Dünya çapındaki böyle bir yarışmada olmaktan son derece mutluyum, gururluyum.  İnşallah Osman Başkan destekleri sayesinde çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Diyerek konuştu.  Dünya Beşincisi olan Talip Polat ise; Binlerce sporcunun hayali olan bu kupayı bizim kulübümüzden Aysun hanıma nasip oldu. Başardı ve kazandı. Bizlere bu gurur ve imkanı sağlayan ve yaşamamıza öncü olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Diyerek konuştu.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER