© Haber Hanesi 2014 - 2025

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

Programa Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Feray Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, akademisyenler, öğrenciler, aileleri ile çok sayıda STK temsilcisi ve davetli katıldı.

TARİHTEN İLHAM ALAN TASARIMLAR BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Gaziantep Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan özel koleksiyonlar, Dülük Antik Taş Ocağı’nın binlerce yıllık tarihi atmosferinde, mitolojik ögeleri ve kültürel mirasından ilham alınarak tasarlandı. Çağdaş sanat yorumları olan cosplay ve sürrealizm temalı iki eşsiz kreasyon sergilendi.

 Tarihi taş ocaklarının sahne olarak kullanıldığı defilede öğrenciler, hazırladıkları kostüm ve tasarımları sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, katılımcılar gençlerin yaratıcı çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldu.

 

DÜLÜK, UNESCO ADAY LİSTESİNE ALINDI

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, etkinliğin kentin moda ve tasarımına renk kattığını söyledi. Dülük’ün binlerce yıllık tarihine yakışan bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Yılmaz, “Dülük, hiçbir zaman insan yaşamının durmadığı bir yer. Binlerce yıllık büyük bir mirasın üzerindeyiz. Medeniyetlerin kesiştiği ve tarihteki en eski yerleşim yeridir. Bizans, Asur, Pers, Roma, Selçuklu ve Osmanlılar burada yaşamış. Doğu ile Batı’nın kesiştiği yer. Bu zenginliği dünyaya tanıtmakta ve kararlıyız. Dülük’ü, UNESCO aday listesine koyduk. İnşallah bu tür çalışmalarla Dülük’ün adını tüm duyurmaya devam edeceğiz. Bugün, böylesine tarihi bir mekanda bu geceyi bize hazırlayan üniversitemize, akademisyenlere ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Geleceğin tasarımcı adayı olan öğrenci arkadaşlarıma gelecekte başarılar diliyorum. Şuan bulunduğumuz bu tarihi miras hepimizin. Emeği geçenlere ve buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Güzel Sanatkarla Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü akademisyeni Prof. Dr. Ebru Çoruh da genç tasarımcılara sağladığı desteklerden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

 

SANAT VE TARİH AYNI SAHNEDE

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikle gençlerin kültürel mirasa olan ilgisinin artırılması, tarihi değerlerin sanat yoluyla görünür hale getirilmesi ve yaratıcı endüstrilere katkı sunulması amaçlandı. Katılımcılar, defile boyunca hem moda hem de performans sanatının farklı örneklerini izleme fırsatı buldu. Yoğun katılımla gerçekleşen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, 3. Moda ve Tasarım Haftası’nın en dikkat çeken etkinliklerinden biri olurken, sanat, tarih ve gençliği aynı platformda buluşturarak izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

Başkan Umut Yılmaz, 15 Temmuz Mahallesi'ndeki Yol Çalışmalarını İnceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, ilçenin hızla gelişen yerleşim bölgelerinden 15 Temmuz Mahallesi'nde devam eden yol genişletme, asfalt, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden son durum hakkında bilgi aldı.

Şehitkamil'den Eğitime Destek: Abdulkadir Konukoğlu Kur'an Kursu İçin İmzalar Atıldı

Şehitkamil Belediyesi tarafından 15 Temmuz Mahallesi’nde arsa tahsisi yapılan ve hayırsever iş insanı Abdulkadir Konukoğlu tarafından yaptırılacak olan “Abdulkadir Konukoğlu Kur’an Kursu” için protokol imza töreni gerçekleştirildi.

TÜM HABERLER