Dulkadiroğlu’nda Fiyat Etiketi Denetimi Sıkılaştırıldı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, vatandaşların ekonomik çıkarlarını korumak ve piyasalarda fiyat istikrarını sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle koordineli olarak Necip Fazıl Şehir Hastanesi bölgesi ve Erkenez Mahallesi genelinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
Denetimlerde iş yerlerinde bulunan ürünlerin fiyat etiketleri, kasa–raf uyumları ve tüketici bilgilendirme kuralları titizlikle incelendi. Yapılan kontrollerde fiyat etiketi bulunmayan ürünler tespit edilerek, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ilgili işletmeler hakkında tespit tutanakları düzenlendi. Dulkadiroğlu Belediyesi yetkilileri, bu tür denetimlerin amacının cezai işlem uygulamaktan ziyade tüketici haklarını korumak, piyasa düzenini sağlamak ve adil ticaret ortamını güçlendirmek olduğunu vurguladı.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, denetimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Hemşehrilerimizin ekonomik güvenliği ve esnafımızın adil rekabet koşullarında faaliyet göstermesi bizim için önceliklidir. Piyasa dengesini korumak ve haksız fiyat uygulamalarının önüne geçmek adına denetimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Hem vatandaşımızın hem de dürüst esnafımızın hakkını korumak Dulkadiroğlu Belediyesi’nin temel sorumluluğudur.”
Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçe genelinde düzenli olarak sürdürülen denetim çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç'tan Sevindiren Haber: Hastaneden Çıktı!
Afşin'de geçirdiği trafik kazası sonrası Bilkent Şehir Hastanesi'nde omurga ameliyatı olan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç taburcu edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Asfalt Mesaisini Yeni Haftada 19 Farklı Noktada Sürdürecek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt seferberliğini yeni haftada da sürdürecek. 19 – 25 Ekim tarihleri arasında şehir merkezinde 19 farklı noktada asfalt serimi yapılacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Sultanları, Evinde Antepia’ya Şans Tanımadı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Voleybol Federasyonu Uzman Posta Kadınlar 2. Ligi 15. Grup’un beşinci haftasında sahasında Antepia Spor Kulübü’nü 3 – 0’lık net bir skorla mağlup ederek grupta üçüncü sıraya yerleşti.
Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı, Öğrencilerle Şenleniyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, şehrin farklı noktalarında öğrenim gören öğrencilerin yoğun katılımıyla devam ediyor. İhtiyaç duydukları eserleri fuarda bulabilen öğrenciler, kitap dolu alanda farklı dünyalarla buluşuyor.
Fulya Öztürk ve Türker Akıncı Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarında Konuşacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Türkiye’nin en önemli iki gazetecisi “Algılar ve Türkiye Gerçeği” adlı söyleşide Kahramanmaraşlı vatandaşlarla bir araya gelecek. 21 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da başlayacak programa tüm vatandaşlar davet edildi.
“Gel ve Fark Et” Temalı Kitap Fuarı Salı Günü Dolu Dolu Geçecek
Kahramanmara Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 20 Ekim Salı günü Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma, Mehmet Cemil ve Mehmet Akpınar edebiyatseverlerle bir araya gelecek.