Dulkadiroğlu’nda Filistin’e Destek Gecesi: Dualar Gazze İçin Yükseldi
Kahramanmaraş HaberleriDulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenlenen “Filistin Dayanışma Gecesi”, yoğun bir katılımla Muhammet Murat Akkurt Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kudüs’ün, Gazze’nin ve tüm mazlum coğrafyaların unutulmadığını göstermek amacıyla organize edilen program, duygu dolu anlara sahne oldu.
Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye Birincisi Hafız Ahmed Suci’nin tilavetiyle başlayan gecede, İstiklal Marşı’nın ardından programa geçildi. Filistin’in tarihi, bugünkü durumu ve Müslüman coğrafyadaki yansımaları; Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Filistinli akademisyen Dr. Nihad Abunasser ve gazeteci-yazar Hamza Mercanoğlu tarafından farklı boyutlarıyla ele alındı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, salonda bulunan davetlilere hitap ederken yürekten ve sarsıcı bir çağrıda bulundu. Başkan Akpınar, “Filistin sadece bir toprak parçası değildir; Filistin Mescid-i Aksa’dır, Kudüs’tür, ümmetin namusudur,” diyerek, bu davanın tüm Müslümanların ortak meselesi olduğunu vurguladı.
Konuşmasında ümmetin birlik ihtiyacına da dikkat çeken Başkan Akpınar, “Gazze modern çağın en büyük insanlık sınavıdır. Ne yazık ki bu sınavda, ümmet olarak sınıfta kalıyoruz. Birlik olmadan dirlik olmaz. Ümmet birliğini sağlamadıkça, Kudüs özgür olmaz, Gazze huzura kavuşmaz,” ifadelerini kullandı.
Başkan Akpınar, Dulkadiroğlu’ndan yükselen sesin sessizliği değil, dayanışmayı büyüteceğini belirterek, “Filistin için dua etmeye devam edeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz, susmayacağız,” dedi.
Duygu dolu bu gecede, katılımcılar Filistin için tek yürek oldu. Gecenin sonunda, tüm kalpler Kudüs’e çevrildi, dualar Gazze için yükseldi.
Dulkadiroğlu Belediyesi, bu anlamlı programla hem ümmet bilincine güçlü bir katkı sundu hem de Filistin davasına olan bağlılığını bir kez daha açıkça ortaya koydu.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.
Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da
Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.
Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek
Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.