© Haber Hanesi 2014 - 2025

Dulkadiroğlu Gençlik Merkezinde Yeni Sergi

Dulkadiroğlu Murat Akkurt Gençlik Merkezi’nde gençlere çeşitli el sanatları eğitimi veren engelli eğitmen Büşra Okur, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde başlattığı kağıt kıvırma kursunu tamamlayarak sergi açtı.

Birçok alanda Kahramanmaraş’ın en iyisi haline gelen Dulkadiroğlu Gençlik Merkezleri, gençlerin geleceğine ışık tutmaya devam ediyor. Çeşitli eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelerle de gençleri kendine çeken Dulkadiroğlu Gençlik Merkezleri, gençlerin gözdesi haline geldi.
Gençlere çeşitli sanat eğitimleri veren eğitmen Büşra Okur, gençlerin başarıya giden yolda hiçbir engel tanımayacağının ispatı oldu. Kendisi de bir engelli olan Okur, kursiyerleriyle birlikte kağıt kıvırma sanatı icra etti. Kursta ortaya çıkan eserleri Dulkadiroğlu Murat Akkurt Genlik Merkezi’nde sergileyen Okur, gençlere de örnek oldu.
Gençlik Merkezlerinin faaliyetlerini değerlendiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şunları ifade etti: “Projelendirip inşaat çalışmalarına başladığımızda gençlik merkezlerimizin gençlerimizle dolup taşmasını hayal etmiştik. Bugün geldiğimiz noktada bu hayalimizin gerçek olduğunu görmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Gençlik merkezlerimiz amacına uygun bir şekilde gençlere en güzel şekilde hizmet ediyor. Onları her açıdan hayata hazırlıyor. Adeta geleceklerine ışık tutuyor. Buralardan yetişen gençlerimizin topluma büyük faydaları olacağı kanaatindeyim. Onlarda kendilerinden sonraki nesilleri en güzel şekilde yetiştirecekler. Gençlik merkezlerimizde çeşitli kurs faaliyetleri icra edilmektedir. Bunlardan bir tanesi de kağıt kıvırma sanatıydı. Kendisi de bir engelli olan kurs eğitmenimizin öğreticiliğinde gençlerimiz harika eserler ortaya koydu. Bunu da bir sergi olarak merkez içerisinde sundular. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hem kursiyerlerimizin hem de eğitmenimizin başarılarının devamını diliyorum.”   

 

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER