© Haber Hanesi 2014 - 2025

Dulkadiroğlu Elmalar - Çokyaşar Grup Yolu Büyükşehir’le Yenileniyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nda Elmalar, Çokyaşar, Yusufhacılı, Bulanık ve Peynirdere mahallelerini Gaziantep Yolu’na bağlayan grup yolunda genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Yolun genişliği 6 metreden 16 metreye çıkarılıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlara daha güvenli, konforlu ve kesintisiz seyahat imkânı sunmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Dulkadiroğlu’nda yer alan Çokyaşar – Elmalar Grup Yolu’nda kapsamlı bir yol genişletme çalışması yürütüyor.

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde sürdürülen çalışmalar, mahalleleri Gaziantep Yolu’na bağlayan ve mevcut dar yapısı nedeniyle ulaşımda aksamalara yol açan arterde yoğun bir şekilde devam ediyor. Uzun yıllardır bölge sakinlerinin gündeminde olan yol, gerçekleştirilen yatırımlarla modern ve güvenli bir ulaşım standardına kavuşturuluyor.

6 Kilometrelik Hatta Kapsamlı Çalışma

Proje kapsamında grup yolunun 6 kilometrelik kısmında genişletme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Mevcut durumda 6 metre genişliğe sahip olan yol, yapılan düzenlemelerle 16 metreye çıkarılıyor. Genişletme ve zemin iyileştirmelerinin ardından arter asfaltla buluşturularak bölge halkının hizmetine sunulacak.

Bölge Ulaşımına Büyük Katkı Sağlayacak

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte başta Çokyaşar ve Elmalar mahalleleri olmak üzere Yusufhacılı, Bulanık ve Peynirdere mahallelerinin ulaşımı önemli ölçüde rahatlayacak. Yolun genişlemesiyle birlikte trafik güvenliği artırılacak, kazaların önüne geçilecek ve mahallelerin şehir merkezi ile bağlantısı daha hızlı ve konforlu hale gelecek.

Muhtar ve Vatandaşlardan Teşekkür

Elmalar Mahalle Muhtarı Halil Gözükara, yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Elmalar – Çokyaşar Grup Yolumuzda uzun zamandır dar yapısından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Şu anda yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Bu hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel’e teşekkür ediyorum. Yolumuz en kısa sürede tamamlanarak kullanıma açılacak” ifadelerini kullandı. Mahalle sakinlerinden Mehmet Karabörk ise, “Dar olan yolumuzda sürekli kazalar meydana geliyordu. Şimdi yolumuz 6 metreden 16 metreye kadar genişletiliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel ve ekibine bu önemli hizmet için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER