© Haber Hanesi 2014 - 2025

Dulkadiroğlu Belediyesi İlçe Nufüsü Kadar Fidan Dikecek

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ‘Her Ses Bir Nefes’ sloganıyla ilçede yaşayan her bir birey adına bir fidan dikeceklerini açıkladı. Başkan Okay, 223 bin 277 fidanı orman yangınlarında kaybedilen ağaçlar adına toprakla buluşturacaklarını vurguladı.

Dulkadiroğlu Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı öncesinde konuşan Belediye Başkanı Necati Okay, orman yangınlarıyla mücadele eden ekiplere başarılar diledi. Bu mücadelelerde şehit olan vatandaşları rahmetle andıklarını dile getiren Başkan Okay, ortaya konulan bu çabaya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir proje başlattıklarını vurguladı.
Bu proje kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşmelere başladıklarına dikkat çeken Başkan Okay, ilçesinde yaşayan her bir birey için bir fidan dikeceklerini anlattı.
Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Son günlerde ülke olarak yaşadığımız orman yangınları afeti karşısında Dulkadiroğlu Belediyesi olarak, söz konusu afete karşı ilçemizde yaşayan her vatandaşımız adına 223 bin 277 fidanı toprakla buluşturmaya karar aldık. Projemizin adı ‘Her ses bir nefes’dir. Konuyla ilgili yazışmalarımızı Orman Bölge Müdürlüğümüz aracılığıyla ve Tarım ve Orman Bakanlığımız nezdinde başlamıştır. Orman Bölge Müdürlüğümüzün göstereceği alanda kendilerinin uygun gördüğü teknik ve yöntemle ilçemizde bulunan Kaymakamlığımıza bağlı müdürlükler, Sivil toplum kuruluşları, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımızdaki öğrencilerimiz, Sanayici, İş İnsanı, Esnaf ve tüm vatandaşlarımızla birlikte elbirliğiyle daha fazla yeşereceğiz.”  

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER