Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Can, Konteynır Kentte Dönen Dolapları Gün Yüzüne Çıkarttı!
Kahramanmaraş HaberleriİYİ Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Dr. Selahaddin Can’ın depremzedeleri ziyaretti, konteynır kentte dönen dolapları gün yüzüne çıkarttı.
Dr. Selahaddin Can, “Dağıtılan malzemeleri görevliler kendi evlerine ve çevrelerine götürdüklerini duyduk. Hemşerilerimin hakkını çalarak hırsızlık yapıyorlar.” Dedi.
İYİ Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Dr. Selahaddin Can, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği konteynır kentte depremzedelerin dert ortağı oldu.
Karacasu Konteynır kentini ziyaret eden, Selahaddin Can, depremzedelerin dertleriyle dertlendi.
Bir depremzede kentin yollarından yakınırken, başka bir depremzede baba ise geçim sıkıntısı ve yöneticilerin sorunlarına karşı ilgisizliğinden yakındı.
Bir başka konteynır kent sakini depremzede vatandaş ise kiracı ayrımı yapıldığını ve gelen yardımların bazı görevliler tarafından evlerine götürüldüğünü söyledi.
AFAD müdürünün eşine hakaret ettiğini iddia eden vatandaş durum; “Hanıma burada ne işiniz var diye laflar etmiş. Yardım dağıttılar, büyük parçaları fonda çalışan memurlar alıp evlerine götürdü. Biz hiç bir şey görmedik.” Sözleriyle özetledi.
Vatandaşların anlattıkları karşısında şaşıran İYİ Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Dr. Selahaddin Can ise tepkisini “Allah onları ıslah etsin” sözleriyle dile getirdi.
Konteynır kentle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Can; “Konteynır kentteki problem hırsızlık. Burada güvenliği sağlayamıyorsanız siz ne iş yapıyorsunuz. Buradaki insanlar malını, canını güvenemeyecekse siz ne için o koltuklarda oturuyorsunuz?
Burada dağıtılan malzemeleri görevliler kendilerine ayırarak kendi evlerine ve çevrelerine götürdüklerini duyduk. Sizler bu makamları hak etmiyorsunuz. Siz bu hemşerilerimin hakkını çalarak hırsızlık yapıyorsunuz, haklarını gasp ediyorsunuz. Bunlara karşı bir an önce tedbir alınmalı. İnsanlar kiracı oldukları için hor görülüyor. İnsanların imkanı olsa burada daracık alanda 4-5 çocukla yaşamazlar. Siz bu insanları hor görmezsiniz.”
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Avlu1890 Açıldı! Sanat ve Müzik Eğitimleri Başlıyor
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ile Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi tarafından hayata geçirilen Avlu1890 Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi, geniş protokol katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Elbistan’ın Ulaşım Ağına Kahramanmaraş Büyükşehir İmzası
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2026 Ulaşım Yatırımları kapsamında Elbistan’da 26 kilometrelik yolda asfalt serimini tamamlarken, toplam 30 kilometrelik güzergâhı asfaltla buluşturacak. 500 Milyon TL’yi aşan yatırımla Elbistan’da 14 cadde baştan sona yenilenecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Tarihi Adayı Yeni Bir Görünüme Kavuşturuyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Kalesi çevresinin daha estetik bir görünüme kavuşması için başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Proje kapsamında Şehit Muallim Hayrullah Caddesi’ndeki yapıların cepheleri yenileniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’de Ekim Ayı Olağan Meclisi Toplandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Fırat Görgel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Kahramanmaraş’ta Bilim Şenliği Coşkusu! Öğrenciler Robotik Kodlama ve Deneylerle Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin TÜBİTAK ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle “Gel ve Fark Et” temasıyla düzenlediği Bilim Şenliği, KAFUM’da kapılarını açtı. Öğrenciler; deneyler, robotik kodlama, planetaryum ve interaktif atölyelerle bilimin eğlenceli dünyasını keşfediyor. Şenlik, Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Sürdürülebilir Geleceğe Bilimsel Adımlar Kahramanmaraş’ta Atılıyor
TÜBİTAK öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumlar iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST) etkinliği Piazza AVM’de başladı. Çocuk ve gençlerin erken yaşlarda sürdürülebilir yaşama yönelik farkındalık kazanmasını hedefleyen etkinlikler 24 Ekim Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.