© Haber Hanesi 2014 - 2025

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Üniversitemiz Avşar Yerleşkesinde İnşa Edilen Caminin Açılışını Gerçekleştirdi

Kahramanmaraş Milli Mücadelesinin 100. yılı kutlamaları kapsamında Kahramanmaraş’ta bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini (KSÜ) de ziyaret ederek bir dizi etkinliğe katıldı.

KSÜ ziyareti kapsamında ilk olarak Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, üniversite hakkında Rektör Can’dan bilgi aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, üniversite ziyareti kapsamında Senem Ayşe Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya gelerek, konferans sunumu gerçekleştirdi.

Kur’an- Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Ülkemizde meydana gelen deprem ve çığ felaketleri ile uçak kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Rektör Can, yaralılara acil şifalar, milletimize sabır ve başsağlığı diledi.

Üniversitenin güncel durumuna ilişkin bilgiler veren Rektör Can, üniversite olarak Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçe müftülükleriyle yakın işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş konferans sunumunu gerçekleştirdi. Bilgiyi bilime dönüştürmenin öneminin altını çizen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Doğru bilgiyi elde etmemiz ve yaygınlaştırmamız gerekir.” diye konuştu.

Hayatı güzelleştirmek için çalışan herkesin Peygamber Efendimizin (sav) varisleri olduğunu ifade eden Erbaş, “Görevimiz her ne olursa olsun, mefkûremiz, hedefimiz, amacımız bu olmalı.” dedi.

Konferans sunumunun ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can günün hatırası için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a Kahramanmaraş geleneksel el sanatlarının en güzel örneklerinden biri olan oyma ceviz sandık takdim etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ta, Rektör Can’a 7 ciltten oluşan “Hadislerle İslam” adlı eseri hediye etti.

Konferans programının ardından KSÜ Avşar Yerleşkesi içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığının destekleriyle inşası tamamlanan caminin açılış törenine geçildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç ve İmran Kılıç, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, KSÜ Rektör Yardımcıları, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, il ve üniversite protokolü ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören kapsamında ilk konuşmayı gerçekleştiren Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, cami hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sürgeç, 2 bin 578 metrekare kapalı alana sahip olan caminin 4 milyon 897 bin liraya mal olduğunu ve bu tutarın 4 milyon 210 bin lirasının Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılandığını söyledi.

KSÜ Rektör Prof. Dr. Niyazi Can da kısa bir konuşma gerçekleştirerek, bu güzel eseri üniversitemize kazandırılmasına vesile olan; Prof. Dr. Ali Erbaş’ın şahsında Diyanet İşleri Başkanlığına, Diyanet Vakfına, il ve ilçe müftülüklerine, hayırseverlere ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise cami ve camianın aynı yerde olmasının ilim ve ibadetinde birlikte olması anlamına geldiğini söyleyerek, yeni caminin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmaları ve yapılan duaların ardından caminin kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Camiyi gezen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cami hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindekiler daha sonra Avşar Yerleşkesinde bulunan Kahramanmaraş İl Müftülüğüne bağlı Gençlik Merkezini de ziyaret ettiler.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER