© Haber Hanesi 2014 - 2025

Deprem Bölgesi İçin Borç Yapılandırma Tarihleri 2025'e Uzatıldı

Kahramanmaraş ve Çevresindeki Mükelleflere Borç Yapılandırma Fırsatı: Tarihler Güncellendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki mükellefler için borç yapılandırma başvuru ve ödeme sürelerinde düzenlemeye gidildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan "7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği," Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenleme; Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde yaşayan vergi mükelleflerini ilgilendiriyor.

Bu bölgelerde daha önce ilan edilen mücbir sebep hali, 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyenler, 7440 sayılı kanun kapsamında başvurularını 28 Şubat 2025'e kadar yapabilecek. Yapılandırılan borçların ilk taksiti ise 31 Mart 2025'e kadar ödenebilecek. Ancak bu tarih resmi tatil olduğu için son ödeme günü 2 Nisan 2025 olarak belirlendi. İkinci taksit ödemeleri 30 Nisan 2025'e kadar yapılabilecek ve devamındaki taksitler aylık periyotlarla ödenecek.

7440 sayılı kanun, belediyeler, il özel idareleri ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının alacaklarını da kapsıyor. Bu nedenle, borçlu mükellefler, belirlenen süreler içinde ilgili idarelere başvurarak borçlarını yapılandırma ve ödeme imkanına sahip olacaklar.

Bu düzenleme, depremlerden etkilenen mükelleflerin ekonomik yüklerini hafifletmeyi ve ödemelerini daha esnek bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamayı amaçlıyor. Depremlerden kaynaklanan ekonomik zorlukların azaltılması için büyük önem taşıyan bu düzenleme, bölgedeki mükellefler için önemli bir fırsat sunuyor.

İlginizi Çekebilir

Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor

Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.

KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor

Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.

KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek

KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.

Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi

Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

TÜM HABERLER