© Haber Hanesi 2014 - 2025

Demircioğlu Önerge Vermişti Gazeteci Yıkan'ın İsmi Yaşatılacak

Chp Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyesi İbrahim Demircioğlu'nun geçtiğimiz yıl vefat eden Lütfi Yıkan'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yaşatılması adına mecliste kabul edilen önerge hayata geçiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Dulkadiroğlu belediye meclis üyesi İbrahim Demircioğlu'nun Ocak 2021 tarihinde vermiş olduğu önerge şöyleydi ; 

" Geçtiğimiz yıl eylül ayında hayata gözlerini yuman ,sizlerinde bildiği gibi Dulkadiroğlu  Belediye meclis toplantılarını sürekli takip eden bir gazeteci arkadaşımız Kahramanmaraş'ın değerli basın emektarı Sayın LÜTFİ YIKAN'ın isminin yaşatılması adına Dulkadiroğlu ilçe sınırlarında sizlerinde uygun göreceği sokak ,cadde veya bir parka isminin verilmesini 5216 sayılı Büyükşehir Belediye kanununun 7/g maddesine göre değerlendirilip karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havale hususunu olurlarınıza arz ederim." 

Dulkadiroğlu Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edilip komisyona gönderilen önerge hayata geçirildi. Dulkadiroğlu gençlik merkezinin sergi salonuna (FUAYE) Lütfi Yıkan  isminin verilmesi kararlaştırıldı

Kararın ardından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyesi İbrahim Demircioğlu şu ifadeleri kullandı ; 

" Şehrimizin emektar gazetecisi Lütfi Yıkan in anı ölümü hepimizi çok üzmüştü.
Kendisi Dulkadiroğlu belediye meclis toplantılarını sürekli takip eden bir arkadaşımızdı.Bu anlamda bu meclisin vefa göstermesi açısından ben isminin yaşatılması için bir önerge verdim,bu önerge tüm meclisin oy birliği kararı ile kabul edildi. Belediye başkanımız Sayın Necati Okay ve komisyon üyelerinin incelemesi sonucunda rahmetli Lütfi Yıkan in isminin Dulkadiroğlu Gençlik Merkezinin Sergı Alanı olarak kullanılan kısmına adının verilmesi kararlaştırıldı. Emeği geçenlere teşekkür eder Lütfi YIKAN arkadaşımiza allahtan rahmet dilerim "  dedi. 

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER