DEDEOĞLU, “KAHRAMANMARAŞ’I YİNE MAĞDUR EDECEKLER BUNA İZİN VERMEYİN”
Kahramanmaraş HaberleriDepremde mağdur olan vatandaşların haklarının takipcisi olacağının sözünü veren İYİ Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu, bir yıldan beri orta hasarlı binalara işlem yapılmadığını vurguladı. Dedeoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde bu sorunların çok kısa sürede çözüleceğinin sözünü verdi. Dedeoğlu, “Kahramanmaraş’ı mağdur ettiler, yine edecekler. Bunlara dersi sandıklarda verelim” dedi.
İYİ Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Orta Hasarlı Bina Mağdurları Platformu üyeleriyle Doğukent ve Aliya İzzetbegoviç Parkı'nda bir araya geldi. Programa, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürhan, İYİ Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek, parti teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, ablasının vefatı nedeniyle programa katılamadığını aktaran İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, 6 Şubat'taki depremler sonrasında orta hasarlı raporu verilen binaların yeniden incelenmesi gerektiğini söyledi.
“DEVLETİN HALA GELEMEMİŞ OLMASI BİZLERİ KAHREDİYOR”
Yörükçüoğlu, yerel seçimlerde depremzedelerin desteğini beklediklerini ifade ederek şöyle dedi:
“Geçen yıl 5 Şubat’ta Tüm Kahramanmaraş normal hayat yaşıyordu. Birden gece yarısı ik tane deprem meydana geldi, herşey çok değişti. Maraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman yerle bir oldu. Depremin ardından bir yıl geçti. Depremin hemen ardından üç dört gün boyunca devlet yoktu, iktidar yoktu, kurumlar yoktu. Tek adam demokrasisi emir bekledi. Emir gelmeyince hareketede geçemediler. Molozlar altında kalan bizim canlarımızdı. Aradan tam bir yıl geçti. Depremneden sonra dört gün gelemeyen devletin hala gelememiş olması bizleri kahrediyor.”
“BU ACIMIZ HİÇ BİR ZAMAN DİNMEYECEK”
İYİ Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu konuşmasına 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Dedeoğlu, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin üzerinden bir yıl geçti. On binlerce vatandaşımızı sevdiklerinden ayıran felaket tüm ülkeyi derinden etkiledi. Tarifi mümkün olmayan bu acı, bir çok vatandaşımızı evsiz bıraktı. Kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde, ve bu acı hiçbir zaman dinmeyecek” dedi.
“KAHRAMANMARAŞ’TA DEPREM HALA BİTMEDİ”
Depremin Kahramanmaraş’ta hala devam ettiğini bir kez daha vurgulayan Dedeoğlu, “Deprem Kahramanmaraş’ımızda bitti ama maalesef hala devam ediyor” ifadesini kullandı. Kahramanmaraş’ta çok ciddi problemlerin olduğunun altını çizen Dedeoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şuana kadar ana caddeler üzerindeki enkazları kaldırabildiler. Ağır hasarlı binalar daha yeni yeni yıkılmaya başladı. Depremin üzerinden tam bir yıl geçti. Bir yılda yapılan işler bunlar. Kenar semtlere eski mahallelere daha giremediler. Bir yılda orta hasarlı binalar ne yaptılar.
“KAHRAMANMARAŞ’I YİNE MAĞDUR EDECEKLER”
Yapılacak tek işlem vardı; Kahramanmaraş’ta ne kadar inşaat mühendisi varsa veya Türkiyede inşaat bölümü olan üniversitelerin profosörlerini hocalarını Kahramanmaraş’a davet edeceklerdi, bütün binaları kontol edip en fazla bir ay içinde orta hasarlımı ağır hasarlımı bunun tespitini yaptıracaklardı. Bunu yapamadılar. Sanayinin içerisinde bulunan ekonomimize katkı sağlayan bir sürü iş yerlerimize bu hizmetleri veremediler. Bir yıldan beri orta hasarlı binalara bir işlem yapmadılar. Demekki bu böyle gedecek yıllarca sürecek. Kahramanmaraş’ı yine mağdur edecekler. Mağdur etmeye devam edecekler. İki ay sonra Allah nasip ederse, büyükşehir belediye başkanlığımızda, İYİ parti belediyeciliğinde bu sorunları bir ayda çözeceğimize söz veriyorum.”
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor
Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.
Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım
KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili
Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.
4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay
Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.