Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Büyükşehir’e Ziyaret
Kahramanmaraş HaberleriBir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı makamında ağırlayan Başkan Hayrettin Güngör, şehirde yürütülen ve planlanan çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı. Başkan Güngör, yerinde dönüşüm için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği içerisinde çalışıldığını ifade etti.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere şehre gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı makamında ağırladı. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri ve İl Başkanı Fırat Görgel’in de yer aldığı ziyarette Başkan Hayrettin Güngör, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyete; şehirde altyapıdan ulaşıma, üstyapıdan barınmaya, sosyal yardımdan geçici konaklama merkezlerine, kentsel dönüşümden kalıcı konutlara tüm alanlarda yürütülen ve planlanan faaliyetlere ilişkin bilgiler aktardı.
ŞEHRİMİZİ DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE AYAĞA KALDIRACAĞIZ
Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör; “Deprem sonrası alandaki çalışmaları yerinde incelemek ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere şehrimize gelen Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ı misafir ettik. Şehrimizde yürütülen ve planlanan çalışmalara ilişkin Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza bilgiler aktardık. Şehrimize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Sayın Cevdet Yılmaz’a teşekkür ediyoruz. Bakanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, milletvekillerimiz ve tüm paydaşlarımızla şehrimizi daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Şehrimiz genelinde gerek kalıcı konutlar gerekse köy evlerinin bir yandan yapımları bir yandan da ihaleleri gerçekleştiriliyor. Şehir merkezimizde de yerinde dönüşümle ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla ortak hareket ediyoruz. Kahramanmaraş’ımız için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu süreçte bizlere destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Avlu1890 Açıldı! Sanat ve Müzik Eğitimleri Başlıyor
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ile Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi tarafından hayata geçirilen Avlu1890 Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi, geniş protokol katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Elbistan’ın Ulaşım Ağına Kahramanmaraş Büyükşehir İmzası
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2026 Ulaşım Yatırımları kapsamında Elbistan’da 26 kilometrelik yolda asfalt serimini tamamlarken, toplam 30 kilometrelik güzergâhı asfaltla buluşturacak. 500 Milyon TL’yi aşan yatırımla Elbistan’da 14 cadde baştan sona yenilenecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Tarihi Adayı Yeni Bir Görünüme Kavuşturuyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Kalesi çevresinin daha estetik bir görünüme kavuşması için başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Proje kapsamında Şehit Muallim Hayrullah Caddesi’ndeki yapıların cepheleri yenileniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’de Ekim Ayı Olağan Meclisi Toplandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Fırat Görgel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Kahramanmaraş’ta Bilim Şenliği Coşkusu! Öğrenciler Robotik Kodlama ve Deneylerle Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin TÜBİTAK ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle “Gel ve Fark Et” temasıyla düzenlediği Bilim Şenliği, KAFUM’da kapılarını açtı. Öğrenciler; deneyler, robotik kodlama, planetaryum ve interaktif atölyelerle bilimin eğlenceli dünyasını keşfediyor. Şenlik, Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Sürdürülebilir Geleceğe Bilimsel Adımlar Kahramanmaraş’ta Atılıyor
TÜBİTAK öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumlar iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST) etkinliği Piazza AVM’de başladı. Çocuk ve gençlerin erken yaşlarda sürdürülebilir yaşama yönelik farkındalık kazanmasını hedefleyen etkinlikler 24 Ekim Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.