© Haber Hanesi 2014 - 2025

Çöpdemir ve Bilgin, Dizi Sektörünü Ele Aldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Diziler Mahallemizi Neden Terk Ettiler?’ temalı konferansta usta oyuncu Kadir Çöpdemir ve Hakan Bilgin; televizyonun toplumsal hayata entegrasyonu, sosyal medyanın yaygınlaşması, dizi-film sektörünün değişimi ve gelişimi, günümüz dizileri gibi pek çok konuyu farklı perspektiften ele aldı.

Sezai Karakoç Kültür Sanat Sezonu’nda tiyatro gösterisinden konsere, konferanstan söyleşiye çeşitli etkinlikleri vatandaşlarla buluşturmayı sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, usta oyuncu Hakan Bilgin ve Kadir Çöpdemir’in katılımıyla ‘Diziler Mahallemizi Neden Terk Ettiler?’ temalı konferans düzenledi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Bilgin ve Çöpdemir; televizyonun toplumsal hayata entegrasyonu, sosyal medyanın yaygınlaşması, dizi-film sektörünün değişimi ve gelişimi, günümüz dizileri gibi pek çok konuyu farklı perspektiften ele aldı. Konuşmacılar, programda katılımcılardan gelen soruları da büyük bir samimiyetle yanıtladı. Dinleyiciler, etkinliğin çok verimli ve eğlenceli olduğunu belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

 

Dizilerin Bağlamı Değişti

Etkinlikte konuşan Oyuncu Hakan Bilgin, “Evimize televizyonun geldiği ilk günü hiç unutmuyorum. Evlere televizyon geldikten sonra özellikle çocukların oyun saatleri değişti. Örneğin akşam saat 7’de televizyonda bir dizi-film varsa o saate kadar çocuklar dışarıda oyun oynar, dizi başlamadan önce hemen eve gelir televizyon karşısına kurulurdu. Daha öncelerde mahalle ve mahalle sakinlerini konu alan diziler yaygındı. Bir süre sonra bizde olmayan, ulaşamadığımız, görmediğimiz hayatları görme merakı dizilerin bağlamının değişmesine yol açtı. Bizler sınıf atlama çabasıyla mahalle kültürünü korumaktan vazgeçince haliyle diziler de mahallemizi terk etti” cümlelerini kaydetti.

 

Bizim Gibi Olanlar Bizleri Cezbediyor

Kadir Çöpdemir ise, “Sosyal medyaya ilişkin iletişim teorisyenleri bir araştırma yapıyor ve ortaya bir analiz çıkarıyor. Bu analize göre sosyal medyada aktif ve popüler kişilerin takipçilerine şu mesajı verdiği görülüyor; Ben sizdenim ancak sizden farklı şeyler yaşıyorum. Gerçekten bu çok güzel bir tespit. Bu analizin televizyon açısından da böyle olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bizden gibi duran diziler, karakterler bizden çok farklı hayat yaşasa bile bizleri kendisine çekiyor” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER