© Haber Hanesi 2014 - 2025

ÇIRAK'IN 12 ŞUBAT MESAJI

Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak 12 Şubat Kurtuluş Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak 12 Şubat Kurtuluş Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çırak mesajında şu ifadeleri kullandı ; 

" Şehrimizin geçen yüzyılda verdiği sınav, geleceği tasarlarken dikkat edilmesi gereken hususları içermektedir. Tarihin derinliklerinden süzülen kültür ve medeniyetimizin yer aldığı günlük yaşamımız içerisinde hep var olacak duygudur. 'Var olma duygusu.'

Bin yıldır var olduğumuz topraklarda gelecek kuşaklara aktarmaya niyetli olduğumuz temel motivasyon; mirasa sahip çıkma duygusudur. Yüzlerce yılın birikimine sıkı sıkıya bağlıyken, gelecek yüz yıllara bırakacak değerler oluşturmalıyız. Her şeyden önce bu topraklara karşı vazifemiz ve ecdada karşı borcumuzdur bu. Tek başına hamasetle, var olmak mümkün değildir. Oysa tarih bir yandan okunurken diğer yandan yazılmaya devam etmelidir. Varlığımızın ispatı anlamında; sosyal dinamikleri diri ve canlı tutmanın yolu budur. Tarih hem okunmalı hem de yazılmalıdır. 21 Ocak'ta tutuşturulan bağımsızlık ateşi 12 Şubat'ta insanımızın zaferiyle tamamlanmıştır. Bu vesileyle 12 Şubat Kurtuluş destanımızın yüzüncü yılını kutluyorum " dedi. 

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.

Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.

Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"

Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER