Büyükşehir’den Tarımsal Sulamaya Destek
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesi, depremde hasar alan tarımsal sulama kanallarının bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. İlk etapta Nurhak’ın Kullar ve Tatlar mahallerinde sulama kanalları yenileniyor.
Şehirde tarımsal üretimi ve verimliliği artırma noktasında hayata geçirdiği projeler ve sağladığı desteklerle çiftçilerin yüzünü güldüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, depremde hasar alan sulama kanallarının da bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. Mahalle, Tarım ve Hayvancılık Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarla ilk etapta Nurhak ilçesinde Kullar ve Tatlar mahallerinde sulama kanalları yenileniyor. Tarımsal sulama kanallarında meydana gelen tahribatların kısa sürede onarılmasıyla üreticilerin sulama sorunu çözüme kavuşacak. Çalışmaların tarımsal üretim açısından son derece önemli olduğunu belirten çiftçiler Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Göksun ilçesi Ericek Mahallesi’nde ise altyapısı hazırlanan sulama kanallarının imalatına başlanacak. Mahalle, Tarım ve Hayvancılık Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, tahribatların meydana geldiği sulama kanallarında onarım çalışmalarının ve çiftçiye desteklerin kesintisiz devam edeceği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.