© Haber Hanesi 2014 - 2025

Büyükşehir'den Pazarcık'a Üstyapı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Pazarcık ilçesi Kartalkaya Caddesi’nde 14 bin metrekare bazalt ve 8 bin metrekare bordür çalışmalarına başlandı. Yapılacak 4 kilometrelik hat ile engelli ve yaya güvenliği sağlanacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde yol yapım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde Pazarcık ilçesinin ana arterlerinden Kartalkaya Caddesi’nde üstyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. Gidiş ve dönüş toplamda 4 kilometrelik uzunluğa sahip caddede, 14 bin metrekare bazalt ve 8 bin metrekare bordür uygulaması yapılıyor. Büyükşehir 2021 Ulaşım Yatırımları Planı çerçevesinde yapılan çalışmalarla, engelli ve yaya geçiş güvenliği sağlanıyor. Toplamda yaklaşık 2,5 Milyon TL yatırım bedeli bulunan çalışmaların, hava şartlarına bağlı olarak kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

 

Engelli Vatandaşlar Önceliğimiz

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’ün talimatları ve 2021 yatırım programımız çerçevesinde il ve ilçelerimizde ulaşımın sürekliliği ve güvenliğini sağlamak için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yatırımlarda ağırlıkla yaya, engelli veya trafik akışının olumsuz etkilendiği arterleri önceliyor, üstyapı uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Özellikle yaya yollarımızda, nokta kabartmalı şeritler ve rampalar gibi engelli vatandaşlarımızın geçişlerini kolaylaştırmaya gayret ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER