Büyükşehir, Servis ve Bağlantı Yollarını da Yeniliyor
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesi, Gaziantep Yolu üzerinde bulunan ve Mehmet Akif Mahallesi’ne ulaşım sağlayan 1 kilometre uzunluğundaki servis yolunu sıcak asfaltla baştan uca yeniliyor.
Şehrin ulaşım ağını güçlendirmek ve arterlerde konfor ve güvenliği artırmak için çalışmalarını kesintisiz sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bağlantı ve servis yollarında da yenileme çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen çalışmalarla, Gaziantep Yolu üzerinde bulunan ve Mehmet Akif Mahallesi’ne ulaşım sağlayan 1 kilometre uzunluğunda ve 13 metre genişliğindeki servis yolu sıcak asfaltla baştan uca yenileniyor. Asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek yol çizgi, levhalandırma ve sinyalizasyon uygulamalarıyla konfor ve güvenliği üst seviyeye çıkarılacak servis yolunun yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.