Büyükşehir, Geçici Çarşıların Standardını İyileştiriyor
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesi, Kanlıdere Caddesi’nde oluşturulan Geçici Esnaf Çarşısı’nda üstyapı imalatlarını sürdürüyor. Geçici iş yerlerinin önü kilit parkeyle kaplanırken bölgeye yeni yürüyüş yolları da kazandırılıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve kamu kurumları iş birliğiyle şehre kazandırılan geçici esnaf çarşılarında alt ve üstyapı imalatlarını sürdürüyor. Depremde iş yerleri yıkılan ve kullanılamayacak hale gelen esnaflar, şehir genelinde kurulan 3 bin 615 geçici iş yerinde ticari faaliyetlerini sürdürürken Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ilçesi Kanlıdere Caddesi’nde oluşturulan Geçici Esnaf Çarşısı’nda kilit parke ve bordür imalatı gerçekleştiriyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen çalışmalarla, geçici iş yerlerinin önü kilit parkeyle kaplanırken bölgeye yeni yürüyüş yolları da kazandırılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, geçici esnaf çarşılarının standardının iyileştirilmesi noktasında çalışmaların artarak devam ettiği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor
Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.
KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor
Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.