© Haber Hanesi 2014 - 2025

Budama Ve Aşılama Uygulanarak Öğreniliyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesinde uygulamalı eğitim pandemi döneminde de devam ediyor.

Teori ve uygulamayı birleştiren bir eğitim anlayışına sahip KSÜ’de uygulamalı eğitim pandemi kuralları çerçevesince kısıtlı gruplarla sürdürülüyor. Ziraat Fakültesinde yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrenciler, Avşar Yerleşkesinde yer alan uygulama bahçelerinde meyve budama teknikleri, aşılama ve çelikleme tekniklerini uygulayarak öğreniyor.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Gençoğlan ve üniversite yöneticilerinin iştirak ettiği uygulama eğitimlerine Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ziraat Fakültesi öğrencilerinin teoride öğrendiklerini sahada uygulayarak görmelerinin mesleki donanım açısından önemli bir gereklilik olduğunun altını çizen Rektör Can, Ziraat Fakültemizde uygulamalı eğitimin yaygınlaştırılması için gerekli altyapıyı güçlendirerek, pandemi döneminde de tüm yıla yayılan uygulama eğitimlerini küçük gruplar halinde ve pandemi kuralları çerçevesinde sürdüreceklerini söyledi.

Öğrencilere şimdiden kariyer planlarını yapmaları, mesleklerinin gerekliliklerini uygulayarak öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Rektör Can, ülkemizde zirai faaliyetlerin daha ileri noktalara taşınması için teori ve uygulamayı birleştiren meslek profesyonellerine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Ziraat Fakültesi uygulama bahçelerinde gerçekleştirilen eğitim kapsamında Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Kadir Uğurtan Yılmaz ve Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Nikpeyma tarafından meyve budama teknikleri, aşılama ve çelikleme teknikleri anlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER