© Haber Hanesi 2014 - 2025

Boyalı Er Meydanı Güreşçilerini Bekliyor

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın talimatıyla yenilenen Bertiz Boyalı Güreş Sahası, 25 Eylül’de düzenlenecek olan güreşlere hazırlanıyor.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, güreş tutkunu olan Bertiz bölgesinde güreşin gelişmesi, kalkınması ve tanıtılması adına tesis projesi başlatmıştı. Bu kapsamda yenilenen mevcut güreş sahası, tribün kapasitesi artırılarak, sosyal donatılar bakımından daha zengin hale getirildi.
Pandemi sonrasında ara verilen ve tesisin yenilenmesiyle bu yıl yapılması planlanan geleneksel Bertiz Boyalı Güreşleri, 25 Eylül’de düzenlenecek.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın talimatıyla yenilen Bertiz Boyalı Güreş Sahası, kulüp ve köy güreşleri için hummalı bir şekilde hazırlanıyor.
Tesis ve güreşlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şunları aktardı: “Bertiz bölgemiz güreşi seven, takip eden ve gelecek nesillere aktarılması için çaba harcayan bir konumdadır. Bizlerde bu emeğe ve çabaya destek olarak bölgemize çok özel bir tesis kazandırdık. Güreşçilerimizin sağlıklı bir şekilde spor yapabilecekleri, seyircilerimizin huzurlu bir şekilde güreş organizasyonunu izleyebilecekleri bir tesis ortaya çıktı. Ben bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah 25 Eylül’de de burada güzel bir güreş organizasyonuna imza atacağız.”

 

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER