© Haber Hanesi 2014 - 2025

Bilim, Doğa ve Teknoloji Buluştu; SÜRBİLFEST Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumlar iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali başladı. Bilim ve çevre tutkunlarını bir araya getiren SÜRBİLFEST, 25 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’a kadar Piazza AVM’de ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Kahramanmaraş’ta bilimin, inovasyonun ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST) başladı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumların iş birliğiyle, TÜBİTAK öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyon, Piazza AVM’de vatandaşlarla buluşuyor. “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Sürdürülebilir Yaşam” temasıyla düzenlenen festival, bilimi doğa ve teknolojiyle buluşturarak her yaştan ziyaretçiye çevre dostu bir gelecek vizyonu sunuyor.

58 Etkinlik, 18 Atölye ile Bilim Dolu Günler

Zengin içerikli programıyla dikkat çeken SÜRBİLFEST’te 18 farklı atölye ve 58 ayrı etkinlik yer alıyor. Çocuklar ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde, sürdürülebilir enerji kaynakları, geri dönüşüm, çevre dostu teknolojiler, yenilikçi bilim uygulamaları ve doğa bilinci konularında farkındalık artırıcı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Atölyelerde genç katılımcılar, yenilenebilir enerji sistemlerinden geri dönüştürülebilir malzemelere kadar birçok alanda uygulamalı deneyimler yaşarken, doğayla uyumlu yaşam pratiklerini de keşfediyor.

Geleceğin Bilim İnsanlarına İlham Veriyor

SÜRBİLFEST, yalnızca bilimsel bilgiyi paylaşmakla kalmıyor; aynı zamanda araştırma ve keşfetme kültürünü de teşvik ediyor. Festivalle birlikte çocukların ve gençlerin bilime olan ilgisinin artırılması, yenilikçi düşünme becerilerinin desteklenmesi ve çevre bilinciyle donatılmış bireylerin yetiştirilmesi hedefleniyor. Katılımcılara hem eğlenceli hem öğretici deneyimler sunan festival, bilimin günlük yaşamda oynadığı rolü görünür kılarak sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

25 Ekim’e Kadar Ziyaret Edilebilecek

Bilim ve çevre tutkunlarını bir araya getiren SÜRBİLFEST, 25 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’a kadar Piazza AVM’de ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Festival süresince düzenlenen atölyeler, sergiler ve deneysel etkinlikler hem çocuklara hem yetişkinlere bilimin büyülü dünyasını yakından tanıma fırsatı sunuyor.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.

Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.

Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da

Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.

Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek

Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.

TÜM HABERLER