Başkan Yılmazcan’dan Çocuklara Boyama Kitabı
GÜNDEMPazarcık’ta binlerce başarılı öğrenci yetiştiren Başkan Yılmazcan, deprem haftasında farkındalık oluşturmak için bin ilkokul 1’inci sınıf öğrencisine 'Deprem Eğitim Boyama Kitabı' dağıttı.
Deprem haftasında farkındalık oluşturacak projelere imza atan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, birinci derece deprem bölgesinde bulunan ilçesinde eğitime yine miniklerden başladı. Pazarcık eğitim camiasında yetiştirdiği başarılı öğrencilerle tanınan Başkan Yılmazcan Pazarcıklı öğrencileri geleceğe hazırlamak, onların hayatlarını kolaylaştırmak için çaba göstermeye devam ediyor.
Deprem Haftası etkinlikleri öncesinde farkındalık oluşturacak bir projeye imza atarak ilçe genelindeki öğrenim gören 1000 ilkokul 1’inci sınıf öğrencisi için Deprem Eğitimi Boyama kitapçığı hazırlatan Başkan Yılmazcan, kitapçığın basılmasının ardından dağıtıma ilk 15 Temmuz İlkokulundan başladı.
Oluşturulan projeyle ilgili bir açıklama yapan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan Pazarcık’ın birinci derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı. Çevre illerde meydana gelen depremleri gözlemleyerek bir farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Başkan Yılmazcan şöyle konuştu; “Afet eğitimi kapsamı içerisinde İlçemiz genelinde kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve muhtarlarımızla birlikte bugüne kadar 45 bin kişiye afet eğitimi verildi. Pazarcık Belediyesi olarak Türkiye geneline örnek bir proje olduğunu değerlendirdiğimiz bir çalışmayı hayata geçirdik. Özellikle çocuklarımızın deprem konusunda daha duyarlı hale gelmesi ve bu konuda yapılan çalışmalara Belediye olarak öncülük etmek amacıyla bir çalışma ortaya koyduk. İlkokul 1'inci sınıfta öğrenim gören Pazarcık ilçemiz genelindeki toplam 1000 öğrencimize deprem eğitimi için boyama kitabı hazırlattık. Bunları çocuklarımıza dağıttık. Buradaki temel amacımız çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesini sağlamak" dedi.
Konuşmanın ardından sınıflara giren İbrahim Yılmazcan, öğrencilere kitap dağıtarak, içeriği hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler ise dağıtılan kitapları boyayarak deprem konusunda bilgi edinme imkânı buldu.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.