Başkan Yılmaz: “Çanakkale’de Yakılan Bağımsızlık Meşalesi Cumhuriyeti Aydınlattı”
GÜNDEMŞehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık uğruna verdiği destansı mücadelenin önemine dikkat çekti. Çanakkale’nin bir milletin yeniden doğuşunun simgesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu büyük zaferin mimarlarından Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla andı.
Başkan Yılmaz mesajında, Çanakkale ruhunun, milletin birlik ve beraberlik duygusunu her daim canlı tuttuğunu belirterek, bu ruhun Kurtuluş Savaşı’na ilham kaynağı olduğunu da dile getirdi. Yılmaz, “18 Mart 1915, aziz milletimizin imkânsızlıklar içinde dahi neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdiği bir dönüm noktasıdır. Çanakkale’de yazılan destan, sadece askeri bir başarı değil; inancın, azmin ve vatan sevgisinin en güçlü ifadesidir, Çanakkale’de yakılan bağımsızlık meşalesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm yurda yayılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolu aydınlatmıştır. Bu yönüyle Çanakkale, sadece geçmişin değil, geleceğimizin de teminatıdır” dedi.
Genç nesillere düşen sorumluluğa da dikkat çeken Yılmaz, “Bizlere düşen en büyük görev; ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu vatanı aynı inanç ve kararlılıkla korumak, Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Gençlerimizin bu bilinçle yetişmesi, ülkemizin yarınları açısından büyük önem taşımaktadır Bu toprakları bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi’miz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.
Başkan Umut Yılmaz, 15 Temmuz Mahallesi'ndeki Yol Çalışmalarını İnceledi
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, ilçenin hızla gelişen yerleşim bölgelerinden 15 Temmuz Mahallesi'nde devam eden yol genişletme, asfalt, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden son durum hakkında bilgi aldı.