Başkan Umut Yılmaz’a Rışvanlardan Coşkulu Karşılama
GÜNDEMŞehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz katıldığı Rışvanlar Uluslararası Geleneksel Bahar Şenliği’nde halkın büyük sevgisi ile karşılandı. Organizasyonun birlik ve beraberlik açısından çok bir örnek olduğunu ifade eden Yılmaz, bu tür etkinliklerin artması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.
Rışvanlar Kültür Eğitim ve Dayanışma Federasyonu tarafından " Uluslararası Geleneksel 8. Bahar Şenliği" Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde gerçekleştirildi.
Şehitkamil Belediyesi’nin de katkılarıyla Süleyman Obası Köyü’nde düzenlenen şenliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, davetliler ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan Rışvanlar katıldı.
MİSAFİR DEĞİL, EV SAHİBİ OLARAK GELDİM
Rışvanlar’ın büyük ilgisiyle davullar eşliğinden karşılanan Başkan Umut Yılmaz, burada yaptığı konuşmada şenliğe bir davetli olarak değil, ev sahibi olarak geldiğini söyledi. Yılmaz, “Ben bugün buraya misafir olarak gelmedim. Bu toprakların bir evladı, sizlerin akrabası, bir Rışvan olarak geldim. Ben bugün ev sahibiyim. İnsanlar aşiret olmayı filmlerde, dizilerde gösterildiği gibi zannediyor. Halbuki aşiret olmak, örf-adet bilmek her gencin bir görevidir. Aşirete önyargı ile bakarlar, aşiretten korkarlar ama aşiretin olduğu yerde kavga olmaz. Aşiretlerin olduğu yerde terör olmaz. Rışvanların olduğu yerde Türk Bayrağı böyle şerefle dalgalanır. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin, sayımızı artırsın. Bütün Rışvanlı akrabalarıma geldikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yılmaz, açılış konuşmalarından ardından federasyon yöneticileri ile şenlik alanını gezdi.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.