© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Toptaş, yangın alanındaki fidan seferberliğine tüm vatandaşları davet etti

Onikişubat Belediyesi, geçtiğimiz aylarda yaşanan büyük orman yangınında zarar gören alanları yeniden yeşertmek için kapsamlı bir ağaçlandırma seferberliği başlatıyor. Çamlıbel-Çakırdere mevkiinde gerçekleşecek fidan dikim etkinliği, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde saat 11.11’de yapılacak.

Geçtiğimiz aylarda Onikişubat’a bağlı Çamlıbel-Çakırdere Mahallesi kırsalında meydana gelen orman yangınında, 1.650 hektarlık orman alanı ile birlikte 350 hektar ziraat ve özel mülkiyet arazisi zarar görmüştü. 
Onikişubat Belediyesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli biçimde bu alanların yeniden yeşertilmesi için yoğun bir hazırlık süreci yürüttü.
Belediye ekipleri, “Yeşil Vatan Seferberliği” sloganıyla hareket ederek, doğayı eski güzelliğine kavuşturmak için binlerce fidanı toprakla buluşturacak. Etkinlikte çam, sedir, akasya ve servi türlerinden oluşan yerli fidanlar dikilecek.
Yangının ilk anından itibaren sık sık bölgeye ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 11 Kasım 2025 Salı günü düzenlenecek ağaçlandırma seferberliğine tüm vatandaşları davet etti.

Başkan Toptaş’tan fidan dikim seferberliğine davet
Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz aylarda hep birlikte yangını söndürmüştük, şimdi hep birlikte yeniden yeşerteceğiz. Çamlıbel-Çakırdere’de yaşanan büyük felaketin izlerini silmek için el ele veriyoruz. Her bir vatandaşımızın desteğiyle, yanan ormanlarımızı eskisinden daha güçlü ve yeşil hale getireceğiz. Bu seferberlik, sadece ağaç dikmek değil; geleceğimize, çocuklarımıza nefes olacak bir umudu yeşertmektir.”
Etkinlik kapsamında öğrencilerden gönüllü vatandaşlara, sivil toplum kuruluşlarından kamu personeline kadar her kesimden insanın katılımı bekleniyor. 
Doğayı yeniden canlandırmak, kaybedilen yeşili geri kazandırmak amacıyla düzenlenen bu anlamlı etkinlikte, “Birlikte söndürdük, şimdi birlikte yeşertiyoruz” mesajı verilecek.
 

İlginizi Çekebilir

Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı İkinci Gününde Doldu Taştı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen her yaştan kitapsever, KAFUM’a akın ederek binlerce kitap arasından seçim yaptı, sevdikleri yazarlarla buluştu ve edebiyat dolu bir gün geçirdi.

Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.

Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.

Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.

TÜM HABERLER