© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Toptaş, Bakan Fatih Kacır’ın katıldığı imza töreninde ONİKAD’ın protokolünü imzaladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın teşrifleriyle, Kahramanmaraş Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Projeleri İmza Töreni’nde, Onikişubat Belediyesi’nin ‘ONİKAD Kadın Emeği Çarşısı’ Projesi’nin protokolü de imzalandı.

Kahramanmaraş’ta bir dizi programa katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın teşrifleriyle Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) proje imza töreni gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret eden Bakan Kacır, kentte yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Bakan Kacır’ın katılımıyla valilik toplantı salonunda düzenlenen törende, SOGEP kapsamında Onikişubat Belediyesi tarafından hazırlanan kadın istihdamını ve yerel üretimi güçlendirmek amacıyla hayata geçirilecek “ONİKAD Kadın Emeği Çarşısı” projesinin imzaları atıldı.

Protokol, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu ile Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş arasında imzalandı.

Başkan Toptaş: “Kadın emeğini görünür kılan bir kalkınma modeli inşa ediyoruz”

Başkan Hanifi Toptaş öncülüğüde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üretim, istihdam ve kalkınma odaklı Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda şekillenen proje; kadın emeğini ekonomik hayata daha güçlü şekilde dahil etmeyi, yerel üretimi desteklemeyi ve sosyal kalkınmayı kalıcı hale getirmeyi hedefliyor.

Onikişubat Belediyesi, DOĞAKA ve ONİKAD iş birliğiyle hayata geçirilecek proje sayesinde, kadınların ürettikleri ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturabileceği sürdürülebilir bir ticaret alanı oluşturulacak.

İmza töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, kadınların üretimdeki rolünün güçlendirilmesini kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak gördüklerini belirterek, ONİKAD Kadın Emeği Çarşısı Projesi’nin taşıdığı anlamı şu sözlerle ifade etti: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu üretim, istihdam ve kalkınma odaklı Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda; yerelden güçlenen, insanı merkeze alan ve sosyal adaleti önceleyen projeleri hayata geçiriyoruz. Bugün burada imzalarını attığımız ONİKAD Kadın Emeği Çarşısı Projesi de bu anlayışın sahadaki en somut karşılıklarından biridir.”

Başkan Toptaş, kadın emeğinin yalnızca ekonomik bir değer değil, aynı zamanda toplumsal kalkınmanın taşıyıcı unsuru olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadınlarımızın üretim süreçlerine daha güçlü şekilde katılması; aile yapımızın güçlenmesi, sosyal hayatın zenginleşmesi ve şehir ekonomisinin sürdürülebilir biçimde büyümesi anlamına gelmektedir. Bizler Onikişubat Belediyesi olarak, kadın emeğini görünür kılan, destekleyen ve sürdürülebilir kılan her çalışmayı bir sosyal sorumluluk değil, asli bir görev olarak görüyoruz.”

“Bu proje bir satış alanı değil, bir kalkınma modeli”

ONİKAD Kadın Emeği Çarşısı’nın yalnızca fiziki bir mekân olmadığını belirten Başkan Toptaş, projenin uzun vadeli bir kalkınma perspektifi taşıdığını ifade ederek, “Kadın Emeği Çarşısı; kadınlarımızın alın terinin, emeğinin ve üretim gücünün değer bulacağı bir vitrin olmanın ötesinde, girişimcilik ruhunu besleyen, dayanışmayı artıran ve yerel kalkınmayı tabana yayan bir modeldir. Burada üretilen her ürün, şehrimizin ekonomisine olduğu kadar sosyal dokusuna da katkı sunacaktır. İnancımız odur ki; güçlü kadın, güçlü aile demektir. Güçlü aile ise güçlü şehirlerin temelidir. Kadınlarımızın ekonomik hayatta daha görünür ve daha etkin olması, Kahramanmaraş’ımızı daha dirençli, daha üretken ve daha müreffeh bir geleceğe taşıyacaktır. Bu kıymetli projenin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, değerli Bakanımız Sayın Vahit Kirişci’ye, milletvekillerimize ve sürecin her aşamasında bizlerle birlikte olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum. İnşallah bu proje, Onikişubat’ımıza, Kahramanmaraş’ımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olacaktır.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.

Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.

Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da

Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.

Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek

Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.

TÜM HABERLER