Başkan Okumuş’tan Vefa Örneği
Kahramanmaraş HaberleriTürkoğlu Belediye Başkanı aynı zamanda Türkiye Belediye Başkanları Birliği Kahramanmaraş il Temsilcilisi olan Osman Okumuş, kentte 2014 yılı öncesi 55 beldenin yaklaşık 150 başkanı ile bir araya gelerek içinde yapılan hizmetlerin yer aldığı kitabı başkanlara hediye etti.
2014 yılında Büyükşehir yasası ile kapanan 55 beldenin belediye başkanları Kahramanmaraş’ta, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un daveti ile bir araya geldi. Başkan Okumuş’un büyük gayretleri ile yaklaşık 4 yıl boyunca uğraşın sonunda hazırlanan: "Kahramanmaraş Belde Belediye Başkanları Hatıra” kitabı da başkanlara hediye edildi.
BELDE BELEDİYE BAŞKANI ÖNEMLİ BİR MAKAMDIR
Programda bir konuşma yapan Türkoğlu Belediye Başkanı veTürkiye Belediye Başkanları Birliği Kahramanmaraş il Temsilcilisi Osman Okumuş:2004-2014 yılları arasında bende belde belediye başkanı idim. 2014 öncesi 55 belde belediyesi bulunuyordu. Belde belediye başkanlığı, oldukça zor bir makamdır. İlçe veya il olmanın sunduğu imkanlar daha fazla olabilir ancak bir belde belediye başkanının personelinin maaşını ödeyebilmesi, projeler üretebilmesi ve belde sakinlerinin ihtiyaçlarını çözebilmesi için gerçekten hünerli olması gerekir.Bir belde belediye başkanı, partiye bağlıktan ziyade kendi çalışmaları ve çabalarıyla belde halkının kapısını çalar. Kendi arabası ve cebindeki paralarıyla beldesindeki insanların sorunlarını çözen bir liderdir. Belde belediye başkanı unvanının, sadece belediye başkanlığı döneminde değil hayat boyunca üzerlerinde kalması gerektiği düşüncesindeyim”
Başkan Okumuş konuşmasını şöyle bitirdi: “Bu özel toplantıda geçmişi yad ettik, ebediyete irtihal etmiş Belde Belediye Başkanlarımızın yakınlarını, eşlerini ve çocuklarını da misafir ettim. Bu etkinlik, dayanışma ve birlik ruhumuzu güçlendirmek için önemli bir adımdı. Birlikteliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, bizleri yalnız bırakmayıp programa katılan tüm ağabeylerime kardeşlerime teşekkür ediyorum. Birlikte güçlüyüz”
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili
Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.
Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.