© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Okay'ın 5 Nisan Madalya Günü Mesajı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 5 Nisan madalya günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, “İstiklal Madalyası, her bir ferdi kahraman olan Maraşlının gönlüne nakşedilmiş kurtuluş mücadelesinin nişanıdır” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nda şehir halkının örgütlenerek düşmana karşı büyük bir mücadele ortaya koyması ve bu mücadelesini zaferle taçlandırmasıyla TBMM tarafından Kahramanmaraş’a 5 Nisan 1925 yılında kırmızı şeritli istiklal madalyası verilmişti.
İstiklal madalyasının veriliş yıl dönümü ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İstiklal madalyasının Kahramanmaraş’ın kahramanlık ruhunu tescillediğini söyledi.
Başkan Okay, yaptığı yazılı açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bağımsızlığı uğruna, canından, malından ve tüm benliğinden vazgeçen aziz atalarımız, ortaya koyduğu büyük mücadele sonunda zafere ulaşmış ve Kahramanmaraş’ı düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu büyük mücadelenin sonunda 5 Nisan 1925 yılında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın da onayı ile İstiklal Madalyası'nın Maraş'ta fertlere değil, şehir halkına verilmesi kararlaştırmıştır. Bu şanlı mücadele, bir adet Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmiştir. Bu büyük gururu bugün tüm fertlerimiz göğsünde taşımaktadır. Atalarımızdan aldığımız güç ve mücadele azmiyle, gelecek nesilleri imar ediyoruz. Bu gurur gününde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşehrilerimin 5 Nisan madalya gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” İfadelerini Kullandı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER